CHP'li Çiğli Belediyesi'nde işçi kıyımı: En az 67 işçi işten çıkarıldı

CHP'li Çiğli Belediyesi'nde işçi kıyımı: En az 67 işçi işten çıkarıldı

TİS görüşmelerinde uzlaşılamaması ve alacaklarının ödenmemesi üzerine iş bırakan Çiğli Belediyesi sosyal tesislerinde çalışan en az 67 işçi, Kod 46 ile işten çıkarıldı.

İleri Haber

İzmir'de CHP'li Çiğli Belediyesi'nin sosyal tesislerinde çalışan en az 67 Çiğli Gıda işçisi işten çıkarıldı. Talepleri yerine getirilmeyen ve üzerine yeni alacakları biriken işçiler bir an önce toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşılan haliyle anlaşma sağlanmasını talep etmiş, ödenmesi gereken ikramiyenin bordrosunun gelmesine rağmen yasal süre içinde ödenmemişti. Bu doğrultuda Çiğli Gıda işçileri, geçen günlerde iş bırakmıştı.

1 Ocak itibarıyla toplu iş sözleşmesi sona eren DİSK'e bağlı Devrimci Turizm İşçileri Sendikası üyesi en az 67 işçi işten çıkarıldığını öğrendi. Kod 46 ile çıkarılan işçilere, işten çıkarıldıkları tebliğ de edilmedi.

PATRON YÜZDE 22 ZAM ORANINI YÜZDE 15'E ÇEKTİ

Aralık ayından bu yana TİS görüşmeleri sendika ve patron arasında devam ederken taraflar arasında maddi konular hariç birçok madde de mutabık kalınmış ve ilgili maddeler taraflarca imzalanmıştı. Patronun süreç boyunca sürekli sosyal hakları, farkları ve ikramiyelerin ödeneceği sözünü verdiğini ancak verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Çiğli Gıda işçileri, patronun son toplantıda ikramiyeleri ve toplu iş sözleşmesi farkının ödenmeyeceğini, yüzde 22 diye anlaştıkları zam oranını yüzde 15'e çektiğini ifade etti.

İşçiler, ikramiyelerinin gasbedildiğini söyleyerek bu durumu kabul etmeyeceklerini vurguladılar ve bu hukuksuz sürece tepki olarak direnişe geçtiler.