CHP’li Çakırözer’den Barış Pehlivan açıklaması: Haftalardır bir ses çıkacak mı diye bekliyoruz

CHP’li Çakırözer’den Barış Pehlivan açıklaması: Haftalardır bir ses çıkacak mı diye bekliyoruz

CHP'li Utku Çakırözer, tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevi’nde darp edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Çakırözer, “Adalet Bakanlığı, HSK'den bir ses çıkacak mı diye haftalardır bekliyoruz” şeklinde konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazeteci Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevi'nde darp edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, mayıs ayına ilişkin hazırladıkları "Basın Özgürlüğü Raporu"nu değerlendiren Çakırözer, medyada, salgın dönemine ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle birçok gazetecinin, hukuki süreçlerin muhatabı olduğunu ifade etti.

Çakırözer, "Mayıs ayında gazeteciler yine soruşturmalar ve gözaltılarla karşılaştı. Gözaltına alınan üç gazeteciden ikisi tutuklandı. Birinde 'cezaevindeki arkadaşlarına para göndermek', diğerinde ise sosyal medya paylaşımları gerekçe olarak gösterildi" dedi.

'MAHKEME BÖYLE BİR ŞEY YOK DEDİ'

Hayatını kaybeden MİT mensubunun kimliğini ifşa ettikleri gerekçesiyle devam eden soruşturma kapsamında tutuklanan gazetecilerin tutukluluklarının devam ettiğini belirten Çakırözer, "OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'ın tutuklandığı sırada karşılaştığı darp muamelesinin görüntüleri bu ay içerisinde ortaya çıktı. Aslında daha ilk tutuklama anında Barış Pehlivan ve avukatları, kötü muamele gördüklerini söylemişler ancak savcılık bunun 'doğru olmadığını' savunmuştu. Görüntüler ortaya çıktı, milyonlar izledi ancak yine mahkeme, 'böyle bir şey yok' dedi. Adalet Bakanlığı, HSK'den bir ses çıkacak mı diye haftalardır bekliyoruz" diye konuştu.

Çakırözer, Barış Pehlivan'a yapılan bu muameleyi kabul etmediklerini, Adalet Bakanlığı ve HSK'nin bu konuda gereğini yapmasını beklediklerini söyledi.