CHP’li Çakırözer: Yargı reformu birinci ayında özgürlük getirmedi

CHP’li Çakırözer: Yargı reformu birinci ayında özgürlük getirmedi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Yargı Reformu’nun Meclis’te kabul edilişinin birinci ayında açıklamalarda bulundu. Basın ve ifade özgürlüğü alanında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çakırözer, "Yargı reformu birinci ayında özgürlük getirmedi" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “haber verme ve eleştiri sınırlarını aşmayan düşünce açıklamaları suç olmayacak” düzenlemesinin yer aldığı Yargı Reformu’nun Meclis’te kabul edilişinin birinci ayında basın ve ifade özgürlüğü alanında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Gazetecilerin gözaltına alındığı, gazeteci Ahmet Altan’ın yeniden tutuklandığını anımsatan Çakırözer, “Yargı reformu birinci ayında özgürlük getirmedi” dedi.

Çakırözer, “Giresun’da Rabia Naz Vatan’ın ölümünü aydınlatmaya çalışan gazeteciler Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik akıl almaz FETÖ’cülük suçlamasıyla başlatılan yargılama devam ediyor. Ahmet Altan 1138 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi, hem 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırılarak, ama bir hafta olmadan yeniden tutuklandı. Gazeteci Tolga Şardan hakkında, Menzil tarikatı yapılanmasına dikkat çekiği Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunuldu. ‘Ekonomik kriz’ var diyen gazetecilerin yargılanması yetmedi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak krize dikkat çeken uzmanları teröristlerle bir tuttu. Yine yetmedi, ekonomiye yönelik olumsuz eleştirilere para cezası verilmesine yönelik düzenleme yapılacağını öğrendik. Hani haber yapmak, eleştirmek suç olmayacaktı. 1 aylık yargı reformu özgürlük getirmedi” ifadesini kullandı.