CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının çalıştayı sona erdi

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının çalıştayı sona erdi

İstanbul'da ilki gerçekleştirilen CHP'li büyükşehir belediye başkanları çalıştayının ikincisi İzmir'de tamamlandı.

CHP’li büyükşehir belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde toplandı. Çalıştayın tamamlanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Soyer, verimli paylaşımlarda bulunduklarını söyledi. Soyer, söz konusu toplantıda genel sekreterlerin de eş zamanlı çalışma yürüttüklerini belirtti.

Soyer, genel sekreterlerin enerji tasarrufu, belediyelerin finans kaynakları, genel olarak tasarruf, yenilenebilir enerji kaynakları gibi konularda çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

AÇILIŞ KONUŞMASINI DA YAPMIŞTI

Oda TV'den Gamze İşler'in aktardığına göre Soyer, çalıştayın açılış konuşmasında da CHP’liler tarafından saldırıya uğrayan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na bir programda omuz atılmasını anımsatarak, yaşananları kınamıştı.

Soyer konuşmasında şunları söylemişti:

“Özlem Cerçioğlu’na yapılan kaba saba omuz atma olayını da kınıyorum. Bu saldırın kimden geldiği değil sebebi önemli. Toplumdaki yerini kabullenemeyen ataerkil zihniyet kadının üzerinde bir baskı oluşturmak istiyor. Kadının özgürlüğüne dayanmayan zihniyete bu özgürlüğün karşısında duranlara kadına baskı ve şiddete karşı olacağız”

‘SİYASET SORULARA CEVAP VERMEKTEN UZAKLAŞIYOR’

31 Mart ve 23 Haziran’da ete kemiğe bürünen bir değişim bu. Halkımız son seçimlerde, sadece yaşadığı şehri yönetecek belediye başkanını seçmedi. Bununla birlikte, hakim siyasi dile, kutuplaştırma, ötekileştirme söylemlerine ve ekonominin gidişatına ‘dur’ demek istedi. Farklı düşüncelere tahammül edemeyen, karşısındakinin haklarına saygı göstermeyen yaklaşımların yerini, demokratik bir ortamın, uzlaşmanın ve barış dilinin alacağı bir alternatif yaratmak istedi. Elbette ki altyapı, yol, su, imar ve diğer kentsel hizmetler, halen temel görevimiz. Ancak bunun ötesine geçmemizi bekleyen ve yapacağımız her çalışmada, sarf ettiğimiz her sözde, yönünü yerel yönetimlere, yani bize dönmüş bir toplum var. Hal böyle iken, yani halk gözünü yerele dönmüş iken, ne yazık ki daha da katılaşan bir merkezi anlayışla karşı karşıyayız.”