CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Beşiktaş'ın CHP'li belediye başkanı Murat Hazinedar görevden uzaklaştırıldı.

CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Murat Hazinedar ile beraber Belediye Meclis Üyeliği yapan Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de görevden uzaklaştırıldı.

CHP'DEN İLK TEPKİ

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Tezcan, "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye başkanımız yasal yollara müracat edecek. Hükümet kumpasıdır" dedi.

'HÜKÜMET KUMPAS İÇERİSİNDEDİR'

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı açıklamada, "Cuma günü yaptığımız toplantıda hükümetin Beşiktaş Belediyesi'ne kumpasını duyurmuştuk. Haksız bir şekilde görevden uzaklaştırılmıştır. İçişleri Bakanlığı'nın hukuku, adaleti yoktur. Hükümet kumpas içerisindedir. Suçüstü yakalandığı kumpası tamamlamakta mahsur görmemişlerdir. Bu nasıl kirli pazarlıktır? Çok açık bir şekilde söylüyoruz, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur. Belediye başkanlarını istifa ettirmek ya da uzaklaştırma için gerekçe bulamayanlar gerekçe üretmeye başlamışlardır. İçişleri Bakanlığı Valiliğe diyor ki; Beşiktaş Belediye başkanını görevden uzaklaştıracağım, gerekçe uydur Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. 

'KUMPASÇI HÜKÜMET SEÇİMLERDE HAKETTİĞİ ŞAMARI YİYECEKTİR'

Tezcan, "Bu kumpasçı hükümet halkın iradesini gasp etmiştir, milli iradeye gasptır. Belediye başkanlarını size yem etmeyeceğiz. Bugün Beşiktaş'a yönelik hamle Beşiktaş halkına yöneliktir. Biz uzaklaştırma konusunda kararımızı verdik siz delil bulun diye büroksiye zorlayan, vicdanları kanatan bir uygulamadır. Şimdi sistematik olarak havuz medyasıyla haber yapılıyor, sonra görevden alınıyor. İBB'yi kaybedeceğini anlayan hükümet burayı kurtarmak için yapmaktadır. CHP'li belediyeleri hizmet edemez hale getirip diğer dönem bu belediyeleri alma hesabı yapmaktadır. Bu kumpasçı hükümet yerel ve genel seçimlerde hakettiği şamarı yiyecektir. dedi.

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Bülent Tezcan, "Mücadelemize devam edeceğiz. Yarın Genel Başkanımız Beşiktaş'ı ziyaret edecek. Bir kere daha bu haksızlığı duyuracağız. Belediye Başkanlarımızın veremeyeceği hiçbir hesabı yoktur, kirli hesaplarınıza yem etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.