CHP’li Belediye: Cumhurbaşkanınımıza hakaret eden şahsı işe alamayız

CHP’li Belediye: Cumhurbaşkanınımıza hakaret eden şahsı işe alamayız

CHP’li Avcılar Belediyesi, hakkında “Erdoğan’a hakaret”ten savcılık soruşturması başlatılan işçiyi işten kovdu. Belediye yetkilileri işe iade talebiyle yapılan arabuluculuk görüşmesinde “Cumhurbaşkanı’na hakaret’ eden şahsı işe geri almayacaklarını’’ belirterek görüşmeyi sonlandırdı.

Tuğba Özer

Avcılar Belediyesinde, Vadi Kurumsal Bilgi Sistemleri Ltd. şirketine bağlı olarak çalışan bir taşeron işçi hakkında, odatv’de yayınlanan bir haberin altına yapılan yorum nedeniyle, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten soruşturma başlatıldı.

AÇIKLAMA YAPMADAN İŞTEN ÇIKARDILAR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Avcılar Belediyesine gönderilen soruşturma yazısında, yorum yapılan IP numarasının Avcılar Belediyesinin kurumsal IP’si olması sebebiyle kime ait bilgisayardan yapıldığının tespiti istendi.

Avcılar Belediye Başkanlığı da bunun üzerine işçiyi hiçbir açıklama yapmadan ve gerekçe göstermeden işten çıkardı.

[ih2]

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDEN ŞAHSI İŞE GERİ ALMAYACAĞIZ’

Kendisine ait olmayan bir hesap ve mail adresi nedeniyle işten çıkartılan işçi avukatı aracılığıyla işe iade istemiyle arabulucuya başvurdu. Şirket avukatı ve belediye heyetinin hazır bulunduğu arabuluculuk görüşmesinde heyet, “Cumhurbaşkanı’na hakaret eden şahsı işe geri almayacaklarını’’ belirterek görüşmeyi sonlandırdı.

‘CHP’Lİ BELEDİYE HUKUKSUZLUĞA ORTAK OLUYOR’

Konu ile ilgili İleri’ye konuşan, işçinin avukatı Av. Başak Alp “Suçlamaya konu paylaşımın müvekkile ait olup olmadığı konusunda kesin bir tespit yapılmamışken, açılmış bir dava ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı bulunmaksızın iş sözleşmesi hukuksuz bir şekilde sonlandırılmıştır. Buna karşı iş Mahkemesi’nde işten çıkarma işlemine karşı  işe iade davası açılacaktır. CHP’li belediye tarafından böylesi bir hukuksuzluğun yapılmış olması kabul edilemez. Bu durum siyasi iktidarın ülkedeki baskılarının meşrulaştırılmasına yol açmakta olup, keyfiliğe ve hukuksuzluğa ortak olunması sonucunu doğurmaktadır” dedi.

BELEDİYENİN İLK VUKUATI DEĞİL 

Sendikalı işçi kıyımı yapması ve işçilere maaşlarını düzenli ödememesi ile gündeme sıklıkla gelen Avcılar Belediyesi benzer bir skandala daha imza atmıştı.

CHP’li Avcılar Belediyesi’nin şikayeti üzerine Karaman’da çocuklara tecavüz skandalıyla gündeme gelen yandaş Ensar Vakfı’nın kapatılması için yazılama yapan TKP üyeleri ‘mala zarar verme’ iddiasıyla ceza almıştı.

[ih3]