CHP'li Belediye Ataması Yapılan Memura İşbaşı Yaptırmıyor

CHP'li Belediye Ataması Yapılan Memura İşbaşı Yaptırmıyor

CHP'li belediyeye zabıta memuru olarak atanmasına rağmen güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek 15 aydır işbaşı yaptırılmayan Gezi direnişçisi Kadıköy Belediyesi önünde direniyor.

İzel Sezer - @izelsezer

KPSS ile Kadıköy Belediyesi'ne zabıta memuru olarak atanmasına rağmen güvenlik soruşturması nedeniyle 15 aydır işbaşı yapması engellenen Gezi direnişçisi Boran Atıcı, Kadıköy Belediyesi önünde direniyor.

'BİR NEVİ SİNDİRME HAMLESİ'

Devam eden ve hala sonuca bağlanmayan Gezi davası bahane edilerek keyfi ve hukuksuz şekilde 15 aydır işbaşı yapması engellenen Boran Atıcı, Kadıköy Belediyesi önünde KPSS ile kazandığı ataması için direniyor. Güvenlik soruşturması bahane edilerek işine başlamasına engel olunan Atıcı, güvenlik soruşturmalarını "AKP iktidarının bu ülkenin sol, sosyalist, demokrat ve ilerici güçlerini bir nevi sindirme hamlesi" olarak değerlendiriyor. 

'CHP, AKP'NİN BÜROKRATİK TETİKÇİLİĞİNİ YAPMAKTADIR'

AKP'nin gerici uygulamalarına dair, "bu uygulamalara karşı olduğunu söyleyen CHP ve onun belediyesi olan Kadıköy Belediyesi bu süreçte AKP'nin gerici, ayrıştırıcı ve farklı düşüneni yok sayan uygulamalarının bürokratik tetikçiliğini yapmaktadır" ifadelerini kullanan Atıcı, 7 Eylül'de Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde düzenleyeceği basın açıklamasına direnişi büyütmek için başta Kadıköy halkı olmak üzere tüm emek dostlarını davet ediyor. 

Boran Atıcı'nın direnişi büyütmek için yazdığı metin ise şu şekilde:

'KEYFİ UYGULAMAYA SON, İŞ HAKKIMI İSTİYORUM'

"Ben Boran Atıcı. 2016/2 KPSS merkezi atamasıyla Kadıköy Belediyesi'ne zabıta memuru olarak atandım. Aynı zamanda bir Gezi direnişçisiydim. Gezi davasında 7,5 ay tutuklu kaldım. Halen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Gezi davası devam etmekte ve dava, herhangi bir sonuca bağlanmış değil. Kadıköy Belediyesi, devam eden "Gezi davasını" güvenlik soruşturmasında bahane ederek keyfi ve hukuksuz bir şekilde 15 aydır işime başlamama engel olmaktadır. Güvenlik soruşturmaları; bu ülkenin sol, sosyalist, demokrat ve ilerici güçlerine karşı AKP iktidarının bir nevi siyasi sindirme hamlesidir. Bu ülkede ses çıkartan muhalif herkesi kendilerince terbiye ederek ses çıkartamaz hale getirme politikasıdır. 

Güvenlik soruşturmaları AKP iktidarının rengarenk olan ülkemizi tek renkliliğe indirgeme ve boğma politikalarının bir parçasıdır. Bu politikalar; AKP'nin varlık sebebiyken bu uygulamalara karşı olduğunu söyleyen CHP ve onun belediyesi olan Kadıköy Belediyesi bu süreçte AKP'nin gerici, ayrıştırıcı ve farklı düşüneni yok sayan uygulamalarının bürokratik tetikçiliğini yapmaktadır. Bu ilkesiz ve samimiyetsiz politikalar binlerce insanın mağduriyetinin de sebebidir. 

Bu gerici politikalara ve onun uygulayıcılarına karşı sokağa çıkmaktan, demokratik ve insani talebimiz olan işimizi, ekmeğimizi ve özgürlüğümüzü haykırmatan başka çare kalmamıştır. Bu sebeple 7 Eylül 2018 Cuma günü Kadıköy Belediyesi başkanlık binası önünde yapacağım basın açıklamasına başta Kadıköy halkı olmak üzere tüm emek dostlarını bekliyorum."