CHP'li başkandan CHP aday adayına afiş cezası

CHP'li başkandan CHP aday adayına afiş cezası

CHP içindeki çekişmeler yerel seçim öncesi artıyor. CHP'li belediye başkanı CHP'li aday adayına en üst sınırdan afiş cezası kesti. Afişi korsan ilan edilen aday adayı "anlayamadım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Bayraklı Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan, aynı zamanda önceki dönem il başkan yardımcılığı yapmış olan Serdar Sandal’a ilçede kendisini tanıtan afişler astığı gerekçesiyle 8 bin lira para cezası kesildi.

CEZA EN ÜST SINIRDAN KESİLDİ

İzgazete'den Ümit Kartal'ın haberine göre, CHP'li Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şikayet geldiği iddiası ve 'korsan afiş' asıldığı gerekçesiyle Serdar Sandal’a en üst sınırdan ceza kesti. Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde müdür olarak çalışıyorken, görevinden istifa ederek CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan Sandal'ın, asılan afişler nedeniyle CHP’li belediyeye 8 bin TL ceza ödemesi gerekiyor.

Sandal'a ceza kesen Bayraklı Belediyesi'nin başkanı Hasan Karabağ da önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olduğunu açıklamış ve seçim çalışmalarına başlamıştı.

'CHP LOGOLU AFİŞLERİ KORSAN İLAN ETMEK'

Kendisine kesilen afiş cezası ile ilgili bir değerlendirme yapan Serdar Sandal, cezanın henüz kendisine tebliğ edilmeden internet sitelerinde yer aldığını, kendisinin de haberlerden okuyarak öğrendiğini söyledi. Sandal, "CHP logolu afişleri korsan ilan etmek nasıl bir zihniyetin sonucudur anlamış değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üç dönem İl Başkan Yardımcılığı yapmış bir öğretmenim. Benim eğitim ile çalışmalarından rahatsız olan FETÖ’cülerin ihbarı sonucu hakkımda CHP propagandası yapmaktan soruşturma açıldı. CHP MYK bana sahip çıktı. Bayraklı’ya aday olmamdan rahatsız olanlar, bunu bile kötü bir şey gibi haber yaptırdılar." şeklinde konuştu.

Sandal ayrıca, kendisine verilen cezanın ve afişlerinin söktürülmesinin CHP’nin ilkelerine aykırı olduğunu da söyledi.

İşte en üst sınırdan ceza yiyen o afiş: