CHP'li Bakırlıoğlu'ndan TEİAŞ'taki taşeron işçiler için soru önergesi

CHP'li Bakırlıoğlu'ndan TEİAŞ'taki taşeron işçiler için soru önergesi

TEİAŞ taşeron işçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan Bakırlıoğlu, 82 işçinin maaşını alamamasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e soru önergesi verdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu TEİAŞ taşeron işçilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıyarak; “Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) İzmir ve Manisa’yı kapsayan 3. Bölge Müdürlüğü tarafından AYAHASCA Temizlik Sosyal Hizmetler İnşaat Turizm Bilişim Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketine verilen ihale bedeli ne kadardır? sorusunu yöneltti. 

Evrensel'de yer alan habere göre, 82 işçinin maaşını alamamasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e soru önergesi veren CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu; “Kamu ihalelerini alan firmaların işçinin alın terinin karşılığını, haklarını ödememesi kabul edilemez. İş kanuna göre ihale veren kurum üst işveren olduğu için, işçilerin alacaklarından doğrudan sorumludur ve işçilerin maaşlarının TEİAŞ tarafından ödenmesi gerektiği dile getirilmektedir” dedi. Açıklamasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e verdiği soru önergesinde şu soruları sordu: 

  • Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) İzmir ve Manisa’yı kapsayan 3. Bölge Müdürlüğü tarafından AYAHASCA Temizlik Sosyal Hizmetler İnşaat Turizm Bilişim Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketine verilen ihale bedeli ne kadardır? 

  • Söz konusu firma kurumuzdan daha önce hangi ihaleleri almıştır? 

  • İşçilerin maaş, tazminat ve diğer haklar olarak toplam alacakları ne kadardır?  

  • İşçilerin alacakları üst işveren olan TEİAŞ tarafından ödenecek midir? 

  • Söz konusu firmadan ihale için herhangi bir teminat alınmış mıdır? 

  • TEİAŞ tarafından firmanın kamu ihalelerine girmesinin yasaklanmasına yönelik bir girişimde bulunulmuş mudur?