CHP'li Ağbaba’dan Sağlık Bakanı Koca’ya Murat Sancak soruları

CHP'li Ağbaba’dan Sağlık Bakanı Koca’ya Murat Sancak soruları

CHP’li Ağbaba, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın evde koronavirüs testi denediğine videoya ilişkin Sağlık Bakanı Koca’ya başlatılan bir soruşturma olup olmadığını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, evde koronavirüs testi denediğine ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra kamuoyu yaratan, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ı Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Ağbaba, “Murat Sancak’ın 97 Liraya satın aldığı Covid-19 tanı kitleri hangi şirketten satın alınmıştır? Vatandaşların serbest piyasada bu tanı kitlerini 97 Lira karşılığında satın almaları mümkün müdür?” diye sordu.

Ağbaba, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın Covid-19 tanı kitlerini temin etmesine ilişkin Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

- Murat Sancak’ın 97 Liraya satın aldığı Covid-19 tanı kitleri hangi şirketten satın alınmıştır? Vatandaşların serbest piyasada bu tanı kitlerini 97 Lira karşılığında satın almaları mümkün müdür?

- Murat Sancak’ın söz konusu kitleri satın aldığını iddia ettiği CCA Sağlık Hizmetleri ... San ve Tic. Ltd. Şirketi, bu kitleri hangi yollarla temin etmiştir? Söz konusu şirketin sahibi veya ortakları kimlerdir?

- Söz konusu iddialarla ilgili Bakanlığınız tarafından başlatılmış olan bir soruşturma var mıdır? > Söz konusu firmanın elinde kaç adet Covid-19 test kiti mevcuttur?

- Binlerce vatandaşımız test yaptırmak için tanı kiti yetersizliğinden günlerce sıra beklerken Kitlerin serbest piyasada satışı hala serbest midir? Serbest ise Bakanlığınızın bu konuda bir tedbir almamasının sebebi nedir?

- Hayati öneme sahip test kitlerini hunharca kullanan ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan Murat Sancak isimli vatandaşla ilgili yasal bir işlem başlatılması hususunda Bakanlığınızın bir girişimi olmuş mudur?

MURAT SANCAK KİTLERİ NASIL TEMİN ETTİ?

- Murat Sancak’ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı faturayı CCA firması kabul etmemiş “Böyle bir fatura kesmedik.” diye beyan etmiştir. Bu durumda, eğer bu bir sahte faturaysa sahte fatura düzenleyen Murat Sancak hakkında ne işlem yapılmıştır? Murat Sancak bu tanı kitlerini adı geçen firmadan satın almadıysa kitleri nasıl temin etmiştir?

- Önerge tarihi itibariyle hangi şirketlerin elinde kaç adet Covid-19 tanı kiti bulunmaktadır?

- Bilimsel projeksiyonlara göre salgının ilerleyeceği de göz önünde bulundurulduğunda, bu tanı kitlerinin gelecekte karaborsaya düşmesini engellemek adına Bakanlığınız tarafından alınan tedbirler nelerdir?

- Bakanlığınız tarafından satın alınan ve kamuoyunda “Hızlı sonuç veren tanı kitleri” olarak anılan bu kitlerin birim maliyeti ne kadardır?

- Bakanlığınızın elinde bulunan toplam tanı kiti sayısı nedir? Bakanlığınız söz konusu firmadan daha önce Covid-19 tanı kiti satın almış mıdır?