CHP’li Ağbaba: 'Yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler'

CHP’li Ağbaba: 'Yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler'

CHP'li Veli Ağbaba, nisan ayı için açıklanan enflasyon verileri üzerinden AKP'yi eleştirerek, “Ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon oranına ilişkin rapor hazırladı. Raporda nisan ayı enflasyonu yıllık oranda yüzde 10,94 olarak açıklanırken, bir önceki aya göre gıda ve besin maddelerindeki fiyat artışının yüzde 2,5 artarak ve yüzde 11,28’e yükseldiği belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da TÜİK'in raporuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında işçilere sadece 1170 TL verildiğini hatırlatan Ağbaba, “Şimdi bu insanlar değil kirasını, faturasını ödemeyi evine ekmek bile götüremeyecek duruma geldiler. Yıllar önce bu ülkede kirasını, faturasını ödeyemeyen vatandaşlarım var diyenler, şimdi ülkedeki milyonlarca yurttaşı bir dilim ekmeğe muhtaç ettiler” ifadelerini kullandı.

'YİYECEKLER YA TANEYLE ALINACAK YA HİÇ ALINAMAYACAK'

Ağbaba insanların patates, soğan alamaz duruma geldiğine dikkat çekerek, “Aylık artış kuru soğanda %37,50 patateste %31 yumurtada %14,96 olmuş durumdadır. Bu gidişle içerisinde bulunduğumuz ramazan ayında yurttaşlar iftar sofrasına yiyeceklerini ya tane alacak ya da hiç almayacak duruma gelecektir” dedi.