CHP’den seçim standında bıçaklanan gençle ilgili çağrı

CHP’den seçim standında bıçaklanan gençle ilgili çağrı

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Adalar’da bıçaklanan 19 yaşındaki genç için Ataşehir’deki Fatih Sultan Mehmet Hastanesi önüne çağrı yaptı.

Foto: Adalar Gerçek

İleri Haber

İstanbul Büyükada’da HDP standına yönelik saldırıya müdahale ettiği için bıçaklı saldırıya uğrayan 19 yaşındaki CHP’li gencin durumu ciddiyetini koruyor. 

CHP’li Aykut Erdoğdu bir açıklama yaparak, Vedat Demir’in durumunun ağır olduğunu duyurmuş, iç kanaması olduğu tespit edilen gencin uzun süre müdahale edilmeden bekletildiğini açıklamıştı.Erdoğdu, “Yüreğimiz ağzımızda hastane önünde bekliyoruz. Sabahtan beri çocuk iç kanamayla bekliyor. Sağolsun hükümet doktordan önce hastane bahçesine 2 otobüs çevik kuvvet gönderdi” diyerek tepki göstermişti.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Gencin durumu ciddiyetini korurken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan da bir açıklama geldi. Gencin yoğunda bakımda olduğunu duyuran Kaftancıoğlu, Ataşehir’deki Fatih Sultan Mehmet Hastanesi önüne (eski PTT hastanesi) bir çağrı yaptı.

CHP İL BAŞKANINDAN EYLEM ÇAĞRISI

Saldırıya sert tepki gösteren Kaftancıoğlu’nun çağrısı şu şekilde:

“Adalar gençlik kollarımızdan 2 arkadaşımız dün gece seçim standımızda bıçaklı saldırıya uğradı. Arkadaşlarımızdan Sedat Şahin taburcu oldu fakat Vedat Demir ameliyat sonrası yoğun bakımda. Sandığa kan bulaştıranları, şiddeti ve kutuplaşmayı körükleyenleri lanetlerken, demokratik ve barışçıl bir ortamda gerçekleştirilecek adil seçim için şiddete karşı olan tüm siyasi parti temsilcilerini her yarın 10.30'da FSM Eğitim Ar. Has.'te gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına davet ediyorum.”