CHP'den Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasına karşı eylem: Soylu istifa!

CHP'den Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasına karşı eylem: Soylu istifa!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin tepkiler devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta asker cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin tepkiler devam ediyor.

Saldırıyı protesto etmek için eş zamanlı eylem yapan CHP'liler İstanbul'da Taksim Şişhane Meydanı'nda bir araya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını talep eden dövizler taşıyan vatandaşlar, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

CHP İl Örgütü’nün çağrısıyla düzenlenen eyleme Türk Tabipler Birliği (TTB); İnsan Hakları Vakfı (İHV); TMMOB, KESK, DİSK, Şehit Dul ve Yetimler Derneği ve Mazlum-DER’in de aralarında olduğu çok sayıda örgüt ve yurttaş destek verdi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da konuşma yaptığı eylemde, Kaftancıoğlu, dünkü saldırının sadece Kılıçdaroğlu’na yönelik olmadığını belirten Kaftancıoğlu, şehit ailesine de saygısızlık yapıldığını söyledi.

Kaftancıoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu:

"CHP Genel Başkanı'na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir. Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler hakaret ve tehditlerde bulundularsa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar, onlardır. Sevgili İstanbullular, topluma kin ve nefret tohumu eken dilin sahipleri, yapılan bu hain saldırıda pay sahibidir. Ülkeyi korku ve terör ortamına sürükleyenlere karşı son derece uyanığız, buna fırsat vermeyeceğiz."