CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması: Kente ihanetin son örneği

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması: Kente ihanetin son örneği

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, TCDD'nin açtığı Haydarpaşa ve Sirkeci garı için yapılan ihaleden elenmesine tepki gösterdi.

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB); TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elenerek ihalenin eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu bugün yaptığı yazılı açıklamada tüm İstanbulluları Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına sahip çıkmaya çağırdı. 

Kurul yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

'KENTE YAPILAN İHANETİN SON ÖRNEĞİ'

“Haydarpaşa ve Sirkeci Garları, kent kimliğinin ve tarihinin en güzel örneklerindendir. Bu iki tarihi garın, birer ulaşım noktası olarak işlevsel özellikleri korunmalı, sosyal-kültürel donatı boyutu katılarak güçlendirilmesi ve kentin müşterek varlığı içinde korunması sağlanmalıdır. Bu da ancak ve ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilebilir.