CHP'den eylem planı iddiası: 2. Adalet Yürüyüşü geliyor

CHP'den eylem planı iddiası: 2. Adalet Yürüyüşü geliyor

CHP'nin Berberoğlu’nun tutukluluğunun sürmesi nedeniyle Adalet Yürüyüşü’nün 1. yılında yeniden eylem kararı aşamasında olduğu iddia edildi.

CHP, Enis Berberoğlu’nun tutukluluğu nedeniyle yaptığı Adalet Yürüyüşü'nü bir kez daha tekrarlama kararının eşiğine geldi. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün aynısı olmasa da benzer etkideki bir eylemlilik için ilk işaretleri 24 Haziran seçimlerinden sonra, “Seçim meşru değildir” mesajıyla verdi. Ardından Enis Berberoğlu’nun milletvekili seçilerek yeniden dokunulmazlık kazanmasına karşın tahliye edilmemesi ve Yargıtay’ın yargılamanın durması talebini reddetmesi, CHP’deki eylem fikrini güçlendirdi.

KILIÇDAROĞLU YILDIRIM'LA GÖRÜŞECEK

CHP’nin karar aşamasında olduğu eylem kararını verip harekete geçmesinden önce Kılıçdaroğlu’nun bazı görüşmelerde bulunmayı ve adımlar atmayı düşündüğü de CHP kulislerinde konuşuluyor. Cumhuriyet'in haberine göre Kılıçdaroğlu, öncelikle TBMM Başkanlığı’na seçilen Binali Yıldırım’la bir görüşme yapmayı düşünüyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu görüşmede Yıldırım’a, “Berberoğlu’nun yeniden dokunulmazlık kazanmasına karşın yargılamasının durdurulmayışı ve tahliye edilmeyişi, anayasanın çiğnenerek TBMM ve dolayısıyla yasama organının yetkisinin de gaspıdır. Bu sizin de hukukunuzdur. Buna karşı çıkın” mesajı vereceği belirtiliyor.

GRUP TOPLANTISINDA ÇAĞRI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu görüşme sürecinde Berberoğlu’nun avukatlarının Yargıtay 17. Dairesi’ne yapacakları itiraz üzerine Berberoğlu'nun tahliye edilmesini ve yargılamanın durması kararının gelmesini de istediği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu sürede salı günkü grup toplantısında son eleştiri ve hukuk, adalet çağrılarını yapması, medyayla buluşmalarında da iktidara yönelik çağrılarını yapması bekleniyor.

Tüm bunlardan bir sonuç çıkmaması durumunda Kılıçdaroğlu’nun bu hafta sona ermeden yürüyüş eylemi yapıp yapmama konusunda kararını netleştirip siyasi sonuçlarıyla birlikte hesaplamalarını tamamlayarak harekete geçeceği belirtiliyor.