CHP'den Baykal'a 'iç hesaplaşma' yanıtı

CHP'den Baykal'a 'iç hesaplaşma' yanıtı

Eski Genel Başkan ve mevcut CHP Antalya Milletvekili Baykal'ın partiye dair söylediklerine, Parti Sözcüsü Öztrak'tan yanıt geldi.

Deniz Baykal’ın “CHP’de iç hesaplaşma artık bitmeli” çıkışına ilişkin bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “İçimizde sürekli bir kavga varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur.” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK); Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti Genel Merkezinde toplandı. Toplantı esnasında açıklamalarda bulunan Öztrak, "Eski CHP Genel Başkanlarından Deniz Baykal'ın açıklamalarını ve 'iç hesaplaşma artık bitmeli' çağrısını nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu şu şekilde yanıtladı:

'İÇİMİZDE KAVGA VARMIŞ İZLENİMİ VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

"CHP şu anda önümüzdeki dönemdeki mahalli idare seçimlerine kilitlenmiştir. İçimizde sürekli bir kavga varmış izlenimi verilmeye çalışılmaktadır, kavga yoktur. El ele tutuşuyoruz, mahalli idare seçimlerinde en doğru adaylarla, en iyi sonucu almak için yürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu seçim ucube tek adam parti devleti rejimine dur diyeceğimiz, kontrol altına alabileceğimiz son seçimdir. Bundan sonrası çok daha zor olacaktır"

İTTİFAK AÇIKLAMASI

CHP'nin bir önceki MYK toplantısında, yerel seçimlerde olası AKP-MHP ittifakı ile CHP'nin İYİ Parti’yle ittifak kurması durumunda yaşanabilecekler üzerinde durulduğuna yönelik iddiaların hatırlatıldığı Öztrak, "CHP ittifak düşünüyor mu?" sorusuna "Hayır. Bu bir görüş değişikliği değil, analiz. Karşı taraf 'Biz seçime giderken ittifak yapacağız' diyor. Tabii o da sıkıntılı, nasıl ittifak yapacaksınız? Yasalarda artık ittifak yok ki. Bu seçimde millet kendine en iyi hizmet edecek olan adayı seçecek. Burada adeta cephe oluşturulmak suretiyle ve bizi de buna zorlamak suretiyle milletin iradesine ipotek konmak isteniyor" cevabını verdi.