CHP'den ABD ile harekat merkezinin Şanlıurfa'da kurulmasına tepki

CHP'den ABD ile harekat merkezinin Şanlıurfa'da kurulmasına tepki

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak yaptığı basın toplantısında, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile kurulması planlanan güvenli bölgenin Şanlıurfa'da yer almasına tepki gösterdi.

Cumuhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin kuzeyinde ABD ile kurulması planlanan güvenli bölgenin Müşterek Harekat Merkezi'nin Şanlıurfa'da yer almasına tepki gösterdi.

Öztrak, güvenli bölgeye ilişkin, "Yapılan bu müzakerelerle ilgili olarak Meclisimize hiçbir bilgi verilmiyor. Meclisimizin bunlardan haberi yok. ABD ile Türkiye arasında güvenlikli bölge işini koordine edecek merkez neden operasyon bölgesinde değil de Türkiye toprakları üzerinde kuruluyor? Kim kimi kontrol, kim kimi koordine edecek?" diye konuştu.

KAYYUM TEPKİSİ: '5 AY SONR NE OLDU DA EL ÇEKTİRİYORSUNUZ?'

HDP'li belediye başkanlarının 5 ay önce adli sicil kontrolünden geçtiğini, Yüksek Seçim Kurulundan geçer not aldığını hatırlatan Öztrak, "Şimdi 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Sandıktan çıkmış olan insanlara el çektirirken bunun kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılıyor olması demokratik bir ülkeye, bir hukuk devletine yakışandır ama ortada böyle bir şey yok." diye konuştu.

Öztrak, bu yapılarak terörün değirmenine su taşındığını ileri sürerek, CHP'nin demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını, terörle en etkili mücadelenin bu şekilde yapılacağını vurguladı.