CHP’de 80 kişilik istifa muamması

CHP’de 80 kişilik istifa muamması

CHP’den, Kırşehir’de 80 üyelerinin istifa ettiğine ilişkin iddialara yönelik açıklama geldi.

CHP Boztepe Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Berken ile eşi Gülnaz Berken’in partilerinden istifa ederek AKP’ye geçtiklerini açıklamalarının ardından, CHP Boztepe İlçe Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı.

İstifa kararının duyulmasının ardından bir açıklama yapan CHP Boztepe İlçe Başkanı Osman Mutlu, CHP’li belediye meclis üyesi Mehmet Emin Berken ve eşi Gülnaz Berken’in noter kanalı ile istifa ettiğini doğrularken, Berken’in kongrede yaptığı konuşmada 80 üyeyle birlikte CHP’den istifa etmesini yalanladı. CHP İlçe Başkanı Mutlu, "Partimizden iki kişi istifa etmiştir. Mehmet Emin Berken ve eşi dışında partimizde herhangi başka bir istifa söz konusu değildir. Kongrede böyle bir konuşma yaparak 80 kişinin istifa ettiğini açıklayan Berken hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda pazartesi günü parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerekli belgelerle kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.

AKP Kırşehir 5'inci Kadın Kolları kongresinde konuşan Berken istifası ile ilgili şöyle demişti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyesiydim. Çok kıymetli vekillerim Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Boztepe Belediye Başkanım Ramazan Bey ile görüşerek Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettim. Belediye Meclis üyesi olarak kendim ve 80 üyemle beraber Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum. AK Parti’ye geçiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım’ı ve çok kıymetli vekillerimi saygıyla selamlıyorum."