CHP Sözcüsü: Saray ve onun sosyete damadı olduğu sürece dış düşmana ihtiyacımız yok

CHP Sözcüsü: Saray ve onun sosyete damadı olduğu sürece dış düşmana ihtiyacımız yok

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin düzenlediği basın açıklamasında "Saray ve onun sosyete damadı olduğu sürece dış düşmana ihtiyacımız yok" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin basın toplantısı düzenldi. 

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şöyle:

-YSK aldığı kararla milletin aklını karıştırdı. YSK 4 oy pusulasından 3'ünü yok sayarak sadece Büyükşehir'i iptal etti. Buna gerekçe olarak da seçim kurullarını gösterdi. 

'YSK KENDİ GEREKÇESİNİ KENDİ ÇÜRÜTTÜ'

-YSK 13 ilçe seçim müdürünü geçici olarak görevden uzaklaştırdık dedi. Bunun gerekçesi ise bu isimlerin memur olmayan sandık başkanlarının yoğun olduğu yerlerde görev yapmaları imiş. YSK kendi gerekçesini kendi çürüttü. Fatura neden sadece müdürlere çıkıyor. Sadece birşeyler olmuş izlenimi verilmek isteniyor. 

-YSK itibar kaybına uğramıştır. Tek adamın baskısına dayanamayan bu kurul hukuk sisteminin düğmelerini baştan aşağı yanlış düğmelemiştir. 

'MİLLETİMİZ İRADESİNİ BEĞENMEYENLERE 23 HAZİRAN'DA YANIT VERECEK'

-İstanbullular hakkı yenilen Ekrem İmamoğlu'na çok daha güçlü çıkacaktır. Milletimiz iradesini beğenmeyelere 23 Haziran'da yanıt verecektir. 

-Damat kalkmış halletmemiz gereken bir tek enflasyon kaldı diyor. Beyefendi halletmeniz gereken yoksulluk, işsizlik

'SARAY VE DAMADI OLDUĞU SÜRECE DIŞ DÜŞMANA İHTİYACIMIZ YOK'

-Dışarısı rahip diyor iki günde gönderiyorsunuz. NASA çalışanı arkadaşımız diyor ev hapsine çıkarıyorsunuz. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Saray ve onun sosyete damadı olduğu sürece bizim dış düşmana ihtiyacımız yok.

 -Pahalılık başını aldı gidiyor. Yıllık tüketici, üretici fiyatları rekorlar kırmaya devam ediyor. Yıllık 18,7 enflasyon oranı serideki en yüksek Mayıs ayı enflasyonu. Türkiye enflasyonu en yüksek ülke. Haiti, Angola'da bile enflasyon bizim altımızda.