CHP Sözcüsü Öztrak MYK sonrası konuştu

CHP Sözcüsü Öztrak MYK sonrası konuştu

CHP Sözcüsü Fail Öztrak bugün yapılan MYK sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası açıklamalarda bulundu. 

'94 RUHU DİYORLAR, 94'TE KRİZ VAR'

"Sivas’ta KİT’lere kadro isteyince AK Parti Genel Başkanı tarafından azarlandı. Önce sış süşman sonra soğan üreticisi sıra askerimize geldi. Dün bir de buna hal çeteleri eklendi. Recep Tayyip Erdoğan hariç herkes sorumlu. Sürekli 94 ruhundan bahsediyorlar. 94’te ne var. Türkiye’de çok büyük bir ekonomi kriz var, bugün olduğu gibi. Millet çok büyük bir sıkıntı içinde. Milletimizde kendilerine sıkıntı çektiren kadrolara sarı kart göstermiştir. Milletimiz 1994 ruhuna geri döndü. Saray demek tek adam rejimi demek. Biz de “Z” harfini seçelim; Saray demek, zam demektir, zulüm, demektir.  Krizi hafifletmek adına krizi ağırlaştırıyorlar. Her yerden dövizle borçlanıyorlar"

BUCAK AÇIKLAMASI

"Ben yukarıda olduğum sürede Bucak konusu yoktu. Onun için başka bir şey söyleyemem." 

KARTAL'DA 21 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ OLAY ÜZERİNE

"Kartal'da yaşanan olay hayli acı bir olay. 25 yıldır AKP tarafından yönetilen İstanbul'da yandaşa rant dağıtma politikası hayatı tehdit eden bir noktaya geldi. Rant uğruna imar affı ilan edenlerin, 'sabrımız taştı' demeye hiç hakkı yok. Sabırların taşması için illa insanların ölmesi mi gerekiyordu. Vatandaşımız kentleri yağmalayan bu anlayışa 31 Mart'ta yanıt verecektir."

ERDOĞAN'A IMF CEVABI

"IMF ile ilk stand by anlaşmasını CHP imzaladı. İlk anlaşmayı Cemal Gürsel döneminde yapılmıştır. Gürsel de CHP'nin Genel Başkanı olmamıştır. Hepimizin bildiği çok da iyi hatırladığı bir süreç var IMF ile son anlaşmayı yapan o mektubu Washington'da gönderen hükümetin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. IMF ile iş tutma konusunda tecrübeli olan Erdoğan bugün hızlıca ülkemizi IMF kapılarına götürmektedir."

SARAY DEMEK...

"Saray'ındaki zat her gün alfabeden bir harf seçip bize hakaret etmektedir. Saray demek tek adam rejimi demek. Biz de bir harf seçelim Saray demek zam demektir, zulüm demektir, zarar demektir. Bu zat bize diklendiği kadar, Merkel'e Trump'a diklense ya... Geçtiğimiz günlerde Trump resmen alay etti.. "Rahibi bırakın dedim, onlar da bıraktılar dedi. Katılımcılar da güldü. Buna karşı Erdoğan meydanlarda 'dik durmaktan' söz ediyor. Merkel ve Trump karşısındaki suskunluğun tek bir sebebi var, borç alan emir alır."

ERDOĞAN TANK PALET FABRİKASI SATMAMIŞ AMA YARISI KATAR'IN

"Erdoğan mitinginde "Şu anda bu alımı yapan firma yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklı bir firmadır. Şu anda buraya yaklaşık 40-50 milyar gibi bir yatırım yapılarak bu fabrika elden geçirilecektir" itirafında bulundu. Firma anlaşılıyor ki ihalesiz bir şekilde bu fabrikayı almış. Şunun hesabını soran yok. Şu anda Katar ordusunun eline geçen Cumhuriyet'ten bu yana fabrikanın elinde birikmiş olan deneyim, bilgi Katar ordusunun eline geçiyor. bunları konuşan yok. Herkese ihale yapmadan, AKP başkanı hangi yetkiye dayanarak Türkiye için stratejik önemdeki fabrikayı verebiliyor. Almanya gibi ülkeler kamu yatırım fonu kurmayı düşünüyor, biz ise kamunun elindeki stratejik tesisleri saçıyoruz."