CHP, Soma'daki emekçilerin 'hatırına' işçi düşmanı torba yasaya 'evet' dedi

CHP, Soma'daki emekçilerin 'hatırına' işçi düşmanı torba yasaya 'evet' dedi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İşsizlik Fonu'nda biriken paranın patronlara aktarılmasını da içeren torba yasaya Soma'daki emekçilerin hatırına evet oyu verdiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İşsizlik Fonu Kanunu'nda değişiklik yapılarak fonda toplanan paranın patronlara aktarılmasına imkan sağlayan yasaya 'evet' oyu verdiklerini söyledi.

Özel, torba yasanın 'iyi maddeler' de içerdiğini ve bu sebeple 'evet' dediklerini belirterek şunları söyledi:

 Bir torba yasa fecaatiyle karşı karşıyayız. Torba yasalarda en büyük zorluk şudur: İyi maddeler de vardır, kötü maddeler de vardır. Siz torba maddeye "evet" deseniz kötü maddelere de "evet" demiş gibi tümünde, "hayır" deseniz iyi maddelere de "hayır" demiş gibi olursunuz. Biz bugüne kadar itirazımızın daha çok olduğu maddeler olduğu için torba yasalara "hayır" dedik ve katıldığımız maddeleri söyledik. Ancak bugün iş güvenliği konusunda ertelemeyle ilgili nasıl sakıncaların olacağını dile getiren Gülizar Emecan Vekilimizin, TÜBA'yla ilgili Sayın Lale Karabıyık ve Sibel Hocalarımızın ve işsizlik ödeneğindeki 39 TL'lik insanlık dışı uygulamanın uzatılmasına bütün şerhlerimizi koyarak, itirazlarımızı yaparak ve anayasal denetim hakkımızı saklı tutarak, Soma'daki emekçilerin hatırına bu torba yasanını tümüne "evet" oyu kullanıyoruz.