CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: YSK baskılara boyun eğmemelidir

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: YSK baskılara boyun eğmemelidir

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde düzenlenen saldırı ile ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamasına tepki gösterdi, yüksek Seçim Kurulu'nun baskılara boyun eğmemesi gerektiğini dile getirdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde düzenlenen saldırı ile ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamasına tepki gösterdi. Öztrak, "Bizim şehitlere 'kelle' diyen kendini bilmezlerden alacağımız hiçbir tavsiye olamaz" dedi. YSK'ye baskılara boyun eğmeme çağrısında bulundu.

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Öztrak, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak "Belediye başkanlarımız mazbatalarını aldılar ama itirazlar sürmektedir. Bu demokrasi tarihimizde eşine az rastlanır bir durumdur.

'YSK BASKILARA BOYUN EĞMEMELİDİR'

Kuşkusuz seçim sonuçlarına itiraz bir haktır. Seçimle gelenler seçimle kalkmayı kabullenmemektedirler. Birbiri ardına yapılan itiraz ve açıklamaların hiçbir gerçekliği yoktur. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu'nu baskı altına almaya dönüktür. Yüksek Seçim Kurulu'nun pusulası seçim mevzuatı ve içtihadıdır. Pusula şaşarsa bunun vebalini demokrasimiz ağır öder. Kurul baskılara boyun eğmemelidir." dedi.