CHP Milletvekili Tahsin Tarhan: "Çiftçinin hakkıyla medya devi yaratılıyor"

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan: "Çiftçinin hakkıyla medya devi yaratılıyor"

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Demirören grubunun Doğan Medyayı satın alması için Ziraat Bankası’nın verdiği 700 milyon dolar krediyle ilgili meclise soru önergesinde bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Demirören grubunun Doğan Medyayı satın alması için Ziraat Bankası’nın verdiği 700 milyon dolar kredinin akıbetini, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sordu.

Ziraat Bankası’nın kendi personelini Demirören Medya Grubu’nda finansal işlerden sorumlu yönetici olarak ataması haberlerine dikkat çeken Tarhan, “Ülkenin en bilinen medya kuruluşlarından biri el değiştiriyor, parasını da bir kamu bankasından, 2 yıl geri ödemesiz olarak, dolar üzerinden aldığı kredi ile ödüyor. Bu da yetmiyor, şimdi paranın geri ödemesi tehlikeye girmiş olacak ki, banka kuruma kayyum atıyor. ZiraatBank Bosna Hersek’te görevine devam eden Metin Sezici’nin Demirören Medya Grubu’na finans işlerini takip etmek için gönderildiği iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.

'PARAMIZ VARDI VERDİK'

Tarhan, Hüseyin Aydın’ın “Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık” sözünü hatırlatarak, “Temel kuruluş amacı çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesini desteklemek olan Ziraat Bankası’nın, üreticimizin içinde olduğu zorlu şartlar ortadayken, bir medya devi yaratmak için ödediği 700 milyon doların akıbetini merak ediyoruz.  Ziraat Bankası şubelerinin önünde ineklerine haciz koyulduğu için sütünü döken, borcunu ödeyemediği için tütünüyle birlikte kendini yakmaya çalışan üreticilerimiz ortadayken bu satış için verilen paranın nasıl geri alınacağını merak ediyoruz” dedi. 

ZİRAAT BANKASI KURULUŞ AMACINDAN SAPTI

Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Tarhan, bu kredi verilirken teminat olarak ne alındığını, geri ödeme planını ve benzer meblağlar ile desteklenen bir zirai kuruluş olup olmadığını sordu.
Siyasi iktidarın her alanda yanlış politikalar uyguladığını belirten Tarhan, “Çiftçi kan ağlarken, Ziraat Bankası Futbol Kulüplerinin borçlarını yapılandırmak için para buluyor. Yandaş Patronlara medya devi olmaları için yol açıyor. İş çiftçiye geldiği zaman, bin bir dereden su getiriliyor. Traktörüne mazot alamayan çiftçiye kredi çıkmazken, Milyonluk kredilerin yandaşlara dağıtılması, Siyasi İktidarın her alanda uyguladığı yanlış politikaların göstergesidir” dedi.