CHP Milletvekili, Cengiz İnşaat'ın da yer aldığı TCDD projesinde 200 milyon dolarlık yolsuzluk tespit ettiklerini açıkladı

CHP Milletvekili, Cengiz İnşaat'ın da yer aldığı TCDD projesinde 200 milyon dolarlık yolsuzluk tespit ettiklerini açıkladı

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, TCDD projesinde 200 milyon dolarlık yolsuzluk tespit ettiklerini açıkladı. Yavuzyılmaz, söz konusu projede IC İçtaş ve Cengiz İnşaat'ın da içinde bulunduğu konsorsiyumun görevli olduğunu aktardı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) projesinde 200 milyon dolarlık yolsuzluk tespit ettiklerini söyledi. 

CHP'li Yavuzyılmaz, Twitter hesabından açıklama yaparak TCDD'nin Ankara-İstanbul Demiryolu 2. Kesim projesinde yolsuzluk yapıldığına dair belgeleri tespit ettiklerini duyurdu. Yavuzyılmaz, TCDD Teftiş Kurulu Raporu’yla yolsuzluk iddialarında yer alan şirketin IC İçtaş ve Cengiz İnşaat A.Ş’nin içinde bulunduğu konsorsiyum olduğunu aktardı. 

Yolsuzluğun tutarının ise 200 milyon dolar olduğunu belirten Yavuzyılmaz'ın paylaşımı şöyle:

RAPOR

Raporda ise, şu ifadeler yer aldı:

"Proje kapsamında yapımından vazgeçilen ve proje kapsamından çıkarılarak daha sonra yaptırılması düşünülen imalat toplamının 200.142.539,74 USD bu tutarın proje kapsamındaki diğer imalatlara harcandığı anlaşılmakla birlikte, Bakanlar Kuruluna sunulan mukayeseli keşif ile idarece yapılans on onaylı keşif arasındaki farkların ilgili birimlerce açıklanmadığı tespit edildi"