CHP kongresinde  kadınlar delegenin cinsiyetçi söylemine karşı sahneyi bastı!

CHP kongresinde kadınlar delegenin cinsiyetçi söylemine karşı sahneyi bastı!

CHP Ankara İl Kongresi'nde konuşan Tevfik Koçak'ın, kürsüde yaptığı konuşmada kadınlara yönelik cinsiyeti söylemine karşı kadınlar sahneyi bastı

 CHP'li delege Tevfik Koçak, partisinin Ankara İl Kongresi'nde kadınlara dönük cinsiyetçi söylemde bulundu. Kadınlar sahneyi bastı, Tevfik özür dileyerek kürsüyü terk etti. 

Jinnews'te yer alan habere göre,  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Kongresi’nde, delege Tevfik Koçak’ın kadınlara ilişkin cinsiyetçi sözleri tepki çekti.

Tevfik’in konuşmasında “Siyasetçinin işine, kadının işvesine aldanılmaz” cinsiyetçi sözü kullanması üzerine salonda yuh sesleri yükseldi. Partili kadınlar daha sonra sahneye çıkarak Tevfik’in elinden mikrofonu almaya çalıştı. Tevfik kürsüden inmeyip konuşmasına devam etmek isteyince salonda bulunan bir erkek göğsüne pet şişe fırlattı.

"NE VAR BUNDA GOCUNACAK?"

Salondaki birçok partilinin tepkisi üzerine Tevfik, “Yüz yıldır Anadolu’da kullanılan bir söz. Ne var bunda gocunacak?” diyerek kendisini savundu. Tevfik, tepkilerin artması üzerine önce “Sözümü geri aldım” dedi, sonrasında “Arkadaşlar ben özür diliyorum, yüz bin defa özür diliyorum. Bu bir Anadolu sözcüğüdür, hepinizden özür diliyorum. Kadınlar benim anamdır, bacımdır, her şeyimdir, kızmayın bana” diyerek kürsüyü terk etti.

Tevfik’in kürsüden inmesinin ardından da birçok kişi tepki gösterdi.

DAHA FAZLA