CHP Kocaeli İl Başkanı: Yurttaşlara ücretsiz verilen patates ve soğanı tarikat dağıtıyor

CHP Kocaeli İl Başkanı: Yurttaşlara ücretsiz verilen patates ve soğanı tarikat dağıtıyor

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yurttaşa ücretsiz olarak dağıtılması için AKP'li Gebze Belediyesi’ne teslim ettiği patates ve soğanların dağıtımını, tarikat çalışması yaptığı bilinen Huzur Gönüllüler Eğitim Vakfı’nın yaptığını açıkladı.

AKP’nin yönetimde olduğu, Kocaeli’ne bağlı Gebze Belediyesi’nde, Belediye’nin patates ve soğan yardımlarının, bir tarikatın Huzur Gönüllüler Eğitim Vakfı tarafından yurttaşlara verildiğini, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı açıkladı.

Yıldızlı, "Belediyenin yapması gereken dağıtım işini nasıl tarikat eline bırakırsınız? Devlet hizmetini tarikatlara, cemaatlere mal etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır?" dedi.

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre, dağıtılan patates ve soğanların görüntülerini paylaşan Yıldızlı, bu görüntülerin Darıca ilçesindeki Huzur Gönüllüler Eğitim Vakfı otoparkına çekildiğini bildirdi. Görüntülerde patates ve soğan çuvalları vakıfa ait araçlara yüklendiği görülüyor.

Yıldızlı, Huzur Gönüllüler Eğitim Vakfı yöneticilerinin teslim aldıkları çuvalları Darıca ilçesindeki yurttaşlara vakıf tarafından destek sağlanmışçasına dağıttığını söyleyerek, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Halkımızı ücretsiz soğana, patatese mahkûm edenler, dağıtım işini de lütufmuş gibi gösterenlerin tarikat aşkları, cemaat sevdaları hala bitmedi. Belediyenin yapması gereken dağıtım işini nasıl tarikat eline bırakırsınız? Darıca İlçe Başkanımız Gökhan Aktaş ve Gebze İlçe Başkanımız Gökhan Orhan’a vatandaşlarımızın ulaştırdığı bu görüntüleri kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Devlet hizmetini tarikatlara, cemaatlere mal etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bunun en acı sonuçlarını da milletimiz 15 Temmuz’da yaşamadı mı? Hala akıllanmadınız mı? Bu görüntülerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli soruşturmanın başlatılması için tüm yetkililere, vatanın çıkarlarını cemaatlerin çıkarlarından önde tutan tüm devlet insanlarına çağrıda bulunuyorum.”