CHP kararını açıkladı: Kurultay yok!

CHP kararını açıkladı: Kurultay yok!

CHP MYK toplantısının ardından yapılan açıklamada "Olağanüstü kurultay gündemimizde yok" açıklaması yapıldı.

Güncelleme 14.40

CHP MYK toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Tezcan, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay çağrısı hakkında, "Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Ortak hedefler için çalışacağız. Kurultay zamanında yapılacaktır. Yerel seçimlere hazırlanacağız" dedi. 
Tezcan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

İNCE'NİN AÇIKLAMALARI: “Yakışık olmayan, nezaketsiz, şık olmayan bir tutumdur. Sayın Genel Başkan, son 1 yıl içerisinde Türkiye siyasetinin gündemini belirlemiştir. Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakını kurarak muhalefetin etkin sonuç almasını sağlamakla mı yanlış yapmıştır. Sayın Genel Başkanımız, bu meselelerde olgunlukta karar verecek bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Sayın Genel Başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Örgütün tabanı genel başkanımıza vereceği ihsanı vermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tutumu, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yöntemdir. Buraya iç iktidar kavgalarıyla gelmedik.”

PARTİ İÇİ MUHALEFETİN İMZA TOPLAMASI:  “MYK, Genel Başkanımızın arkasındadır. Farklı bir düşünce yoktur. İmza meselesi bir haktır. Partinin kurultay delegelerinin de partiyi kurultay tartışmaları içine çekme gayreti içinde olmadığını görüyoruz. Kurultay toplama sürecinin sonuca ulaşacağını düşünmüyoruz.”


CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı başladı. 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yaptığı açıklama sonrası gündeme gelen olağanüstü kurultay toplantıda ele alınacak.

İlgili Haber: CHP'lilerden genel merkez önünde eylem

CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıdai 24 Haziran seçim sonuçlarının ve İnce’nin başını çektiği parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay çağrısı da görüşülecek.

İLERİ HATIRLATIYOR: İNCE'NİN AÇIKLAMASIYLA BAŞLAYAN TARTIŞMA

Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam yemeğinde yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını anlatan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. 'Evet' ya da 'Hayır' demedi. Kılıçdaroğlu teklifime 'hayır' derse örgüt kendisi çözer" demişti.

İlgili Haber: CHP önündeki eylem bitti ama: Acilen sonuç bekliyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise İnce'nin bu açıklamalarını "Siyasi nezaketsizlik" olarak değerlendirmiş, partiden yapılan açıklamada 5 Temmuz Perşembe günü saat 11.00'de MYK toplantısı yapılacağı açıklanmıştı.



Öte yandan cumhurbaşkanlığı seçimleri için 81 ilde teşekkür turuna başlayan Muharrem İnce Erzurum'da gazetecilere yaptığı açıklamada, MYK'ya dikkat çekerek, "Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz" demişti.

TEZCAN'DAN ‘GÜNDEMİMİZDE YOK’, ÖZEL'DEN "DEMOKRASİ" MESAJI

İnce ve Kılıçdaroğlu arasındaki trafik karşılıklı açıklamalarla bu şekilde yaşanırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise, "Çeşitli biçimlerde son günlerin gündemini partide bir kurultay tartışması üzerine oturtmaya çalışıyorlar. Bizim gündemimizde kurultay yoktur. Bugün Türkiye'de iktidar sorunu kişilere koltuk tahsis etme sorunu değildir. Kişilere koltuk tahsis etme sorunu olmadığı için seçim sonuçlarını esaslı biçimde oturup değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

[ih2]

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise parti içi değişim söylemleriyle ilgili olarak, "Parti içi tartışmalar elbette ki önemlidir ve kıymetlidir. Parti içindeki tartışmaların demokrasi içinde çözümlenmesi gerekmektedir. Bu konuda Merkez Yönetim Kurulu'nu, Sayın Genel Başkanımızı ve partinin diğer yetkili organlarının yapacağı toplantıları beklemekten başka yapacak bir şey yok" demişti.

[ih3]