CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: Çalmalarına izin vermeyeceğiz

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: Çalmalarına izin vermeyeceğiz

İstanbul'un bazı ilçelerinde sandık görevlilerine yönelik başlatılan soruşturmalara tepkiler büyüyor. CHP'li Kaftancıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İleri Haber

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde sandık sayımlarının ve veri girişlerinin hatalı yapıldığı, bu durumun seçim sonuçlarını etkilediği iddiasıyla 32 ayrı soruşturma başlatılıp, 100'ün üzerinde kişinin "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrılmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, “çalmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kaftancıoğlu, Twitter hesabından Hukuk Komisyonu'nun tweetini alıntılayarak bir mesaj paylaştı. Kaftancıoğlu mesajında, "İstanbul halkına verdiğimiz sözün gereği; oylarınızı, çocuklarınızın geleceğini sandıkta çaldırmadık, masa başında da çalmalarına izin vermeyeceğiz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ve bu anlayışa düşman olanlar ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmeye mahkumdur" dedi. 

CHP İSTANBUL HUKUK KOMİSYONU: İPTALE SEBEBİYET VERECEK BİR NETİCE YOK

Soruşturmalara ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP İstanbul Hukuk Komisyonu ise şunları kaydetti:

"YSK’nın ara kararı ile İlçe Seçim Kurullarınca tamamlanan tespitlerde seçimin iptaline sebebiyet verecek bir netice yok. Şikayet çerçevesinde savcılığın ifade alma işlemi rutin olup, seçim sürecinde bir usulsüzlük olduğu anlamına gelmez. Yasal süreci hukukçularımız takip ediyor"