CHP Bilim Platformu: Türkiye'de yabancı karşıtlığı artıyor

CHP Bilim Platformu: Türkiye'de yabancı karşıtlığı artıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Bilim Platformu Suriyeli göçmenlerle ilgili rapor hazırladı. Raporda Türkiye'de yabancı karşıtlığının tırmandığı tespitinde bulunuldu.

Suriyeli göçmenlerle ilgili bir rapor hazırlayan Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP Bilim Platformu Türkiye'de yabancı karşıtlığının tırmandığı tespitinde bulundu.

Dünya'da yayınlanan habere göre rapora ilişkin yazılı açıklama yapan Açıkel, Türkiye'nin, sığınmacıların sorunlarını çözemeyen dev bir kampa dönüştüğünü söyledi ve "misafirperverliği ile tanınan" ülkede yabancı karşıtlığının tırmandığını kaydetti.

"On milyarlarca liralık kamu kaynağı denetimden ve şeffaflıktan uzak bir biçimde harcanmıştır" diyen Açıkel, şöyle konuştu:

"AKP, son 5-6 yılda Suriyeli sığınmacılara 35 milyar dolar yani yaklaşık 190 milyar lira harcadığını ileri sürmüştür. Bu rakam, her Suriyeli için kişi başı yıllık 2 bin 500 dolar, 5 kişilik bir aile için ise yıllık 12 bin 500 dolar harcandığı anlamına gelmektedir ancak bu büyük meblağa karşın, AKP ne Suriyeli sığınmacıların savaş yaralarını sarabilmiş, travmalarını ve sorunlarını çözebilmiş ne de yurttaşlarımızın bu ani nüfus artışından ekonomik ve sosyal olarak olumsuz etkilenmesinin önüne geçebilmiştir."

Açıkel ayrıca, önümüzdeki günlerde "AKP’nin Suriyeli sığınmacıları insan onuruna yakışmayacak biçimde yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum ettiğini gözler önüne serecek" bir rapor daha paylaşacaklarını bildirdi.