CHP adayı İmamoğlu İstanbul'u talan eden Topbaş'ı ziyaret etti

CHP adayı İmamoğlu İstanbul'u talan eden Topbaş'ı ziyaret etti

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'u talan eden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı ziyaret ederek 'önerilerini' dinledi ve oy istedi.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul'u talan eden eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı Taksim’deki ofisinde ziyaret etti.

Görüşmenin ardından İmamoğlu, İstanbul’a 'hizmet eden' tüm belediye başkanlarıyla görüşme talep ettiğini ifade ederek, “Biz göreve geldiğimiz takdirde var olan tüm eski belediye başkanlarımızdan aktif şekilde taleplerimiz olacak. Sayın başkanımın oyuna talibim” dedi.

İSTANBUL'U TALAN EDEN TOPBAŞ 'ÖNERİDE' BULUNDU

Betona dönüşmüş; yeşili, parkları ve meydanları yağmalanmış bir İstanbul bırakarak istifa eden Topbaş ise görüşmenin ardından yerel yönetimlerde yurttaşlara politik yaklaşılmaması gerektiğini öne sürerek, “Bu demokratik yarışta, adaylar arası çekişme olmamalı. Muhatap her zaman halk olmalı. Görevler biter ama hayat devam eder” dedi.

TOPBAŞ: DOĞRU YAPTIĞIMA İNANIYORUM

Cumhuriyet'te yer alan habere göre istifasına ilişkin de konuşan Kadir Topbaş, “İlk defa söyleyeceğim, benden istifam istenmeden ben istifamı verdim. 22 Eylül’de konuşma yaptım, 5 Eylül’de ise ‘İstediğiniz zaman istifamı işleme koyabilirsiniz’ diye istifamı sundum. Siyasi tecrübemden hissettim, gidişatı öyle gördüm. Doğru yaptığıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.