CHP 15 vekilini İYİ Parti'ye geçirdi

CHP 15 vekilini İYİ Parti'ye geçirdi

İYİ Parti üzerindeki katılım tartışmalarını bitirmek adına bir araya gelen CHP ve İYİ Parti yönetiminin bir karar vardığı öğrenildi

3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için atılacak adımları görüşmek üzere bugün (22 Nisan 2018) CHP ve İyi Partili kurmaylar bir araya geldi. Bu görüşmede 15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti'ye geçmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi,

Söz konusu katılımla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunan İyi Partili sayısı 20'ye ulaşacak ve partinin grup kurmasının önü açılacak. Yasaya göre Meclis'te grubu olan her parti, seçimlere doğrudan katılma hakkı elde ediyor.

'DEMOKRASİ AYIBINI DÜZELTİYORUZ'

Açıklama yapan CHP Grup Başkanvelili Engin Altay, "Biz CHP olarak demokrasi ayıbına karşı, demokrasi arayışımızı sürdüreceğiz. Bu sebeple demokrasinin kazanması için, demokratik bir tasarrufla, CHP'li 15 milletvekili partimizden bugün istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar." dedi.

Engin Altay, İYİ Parti'ye geçen vekilleri de şu şekilde açıkladı:

Afyonkarahisar Milletvekilimiz Burcu Köksal, Amasya Milletvekilimiz Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekilimiz Nihat Yeşil, Aydın Milletvekilimiz Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın, Burdur Milletvekilimiz Mehmet Göker, Bursa Milletveklimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekilimi Erkan Aydın, Çorum Milletvekilimiz Tufan Köse, Edirne Milletvekilimiz Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekilimiz Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekilimiz Çetin Arık, Kocaeli Milletvekilimiz Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekilimiz Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Milletvekilimiz Ünal Demirtaş demokrasi için İYİ Parti'ye gitme kararı aldılar. Demokrasimize hayırlı olsun.