Chelsea Avrupa’nın zirvesine oturdu

Chelsea Avrupa’nın zirvesine oturdu

Şampiyonlar Ligi kupasını Havertz’in attığı golle Chelsea kazandı.

İstanbul’dan alınıp Portekiz’in Porto kentinde oynanan Şampiyonlar Ligi Finalinde iki Premier Lig takımı karşı karşıya geldi.

İngiltere futbolunun son zamanlardaki en başarılı kulüpleri, Manchester City ve Chelsea arasında oynanan karşılaşmada Kai Havertz’in attığı golle Chelsea 1-0 öne geçti.

İkinci yarıya etkili ve baskılı bir oyunla başlayan Pep Guardiola’nın City’si net pozisyon üretemedi. City’de 60. dakikada Belçikalı yıldız Kevin De Bruyne’nin sakatlanması moralleri bozdu.

Guardiola’nın öğrencileri ikinci 45 dakikada Londra temsilcisine göre daha başarılı bir oyun ortaya koysa da skoru değiştiremeyip sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Finalde 1-0 kazanan Thomas Tuchel’in öğrencileri, kupayı ikinci kez Chelsea’nin müzesine götürdü. Mavilerde Fransız orta saha N'Golo Kante, müthiş performansıyla göz doldurdu.

Tuchel, Londra temsilcisinin başına, sezon ortasında Frank Lampard’ın görevine son verilmesinin ardından gelmişti. Alman teknik adam, geçen yıl da PSG ile final oynamış ancak Bayern Münih’e kaybetmişti.

DAHA FAZLA