ÇHD'li 7 avukat gözaltına alındı

ÇHD'li 7 avukat gözaltına alındı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 7 avukat açlık grevindeki meslektaşlarıyla dayanışma amacıyla dilek feneri uçurdukları sırada gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 7 avukat açlık grevindeki meslektaşları için İstanbul Beşiktaş'ta dilek feneri uçurmak istedikleri sırada gözaltına alındı.

ÇHD, gözaltına alınanların, Yaprak Türkmen, Oğuzhan Topalkara, Seda Saraldı, Canan Gözcü, Barzan Demirhan, Gökmen Yeşil ve Ayşegül Çağatay olduğunu açıkladı.

KHK ile kapatılan ÇHD'nin Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile avukatlar Aycan Çiçek, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu ve Aytaç Ünsal 1 ay önce yargılamalarındaki hukuksuzluklara dikkat çekmek amacıyla açlık grevine başlamıştı.

Selçuk Kozağaçlı'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 20 ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlarının yargılandıkları davanın duruşması İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, 19 avukatın 'örgüt üyeliği' iddiasıyla cezalandırılmasını talep etmişti.