ÇHD'den Soma çağrısı: 'Can Gürkan'a tahliye kararı verilmesini kabul etmiyoruz'

ÇHD'den Soma çağrısı: 'Can Gürkan'a tahliye kararı verilmesini kabul etmiyoruz'

ÇHD İstanbul Şubesi, 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma katliamının baş sorumlularından Can Gürkan'ın tahliye edilmesi üzerine Soma Holding önüne basın açıklaması çağrısı yaptı.

İleri Haber

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Soma'da 301 maden işçisinin ölümüne ilişkin davada tutuklu olarak yargılanan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın tahliye edilmesi üzerine 22 Nisan Pazartesi günü saat 13.30'da Soma Holding'in Beşiktaş'ta bulunan binası önüne basın açıklaması çağrısı yaptı.

ÇHD İstanbul Şubesi tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

"Türkiye tarihinin en büyük işçi katliamı dosyasında İstinaf mahkemesi, duruşma açma gereği dahi duymadan, sadece gerekçeli kararı yaklaşık altı bin sayfa olan dosyayı üç ay gibi kısa bir süre içinde “inceleyerek” mağdurları dinlemeden karar vermiştir. İstinaf mahkemesinin, sorumlular hakkındaki beraat kararını onamasını ve katliamın esas sorumlularından Soma Holding patronu Can Gürkan'a tahliye kararı vermesini kabul etmiyoruz.

Soma'da 301 maden işçisinin katledilmesine sessiz kalmayacak, sorumluları aklayan bu kararları kabul etmeyeceğiz. Bu amaçla tüm meslektaşlarımızı, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı herkesi yapacağımız basın açıklamasına katılmaya çağırıyoruz."