Cezayir’de avukatlar Buteflika’nın adaylığını ‘Anayasaya aykırı’ diyerek protesto etti

Cezayir’de avukatlar Buteflika’nın adaylığını ‘Anayasaya aykırı’ diyerek protesto etti

Cezayir’de Buteflika’nın 5. dönem adaylığını protesto etmek için Anayasa Mahkemesi binasına yürüyen avukatlar “Halkın iradesi görmezden gelinemez” dedi.

Cezayir'de avukatlar Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın 5. dönem adaylığını protesto etmek için Anayasa Mahkemesi binasına yürüdü.

Başkent Cezayir'deki Enerji Bakanlığı binasının önünde siyah cübbeleriyle toplanan avukatlar, Anayasa Mahkemesi binasına doğru yürüdü. Avukatlar, "Beşinci dönem anayasaya aykırı", "Anayasanın dikkate alınmamasına hayır" ve "Halkın iradesinin görmezden gelinmesine hayır" sloganları attı. Enerji Bakanlığı binası önünden başlatılan yürüyüş boyunca polis ile avukatlar arasında gerginlik yaşanırken, polisin saldırdığı anlar da görüntülendi

‘SENDİKA GREV KARARI ALDI’

Cezayirli Avukatlar Sendikası tarafından 6 Mart’ta yapılan yazılı açıklamada, "Sendika, gelecek pazartesi gününden itibaren 4 gün boyunca ülke genelinde yargı organlarındaki tüm adli işlemlerde grev kararı aldı. Davacıların haklarını koruma hedefiyle daha önce kararlaştırılan duruşmalar grev kararından muaf tutulacak." denilmişti.

5. DÖNEM ADAYLIĞI PROTESTO EDİLİYOR

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması bir süredir protesto ediliyor.