Cezaevlerinde 15 kişilik bir grup daha ölüm orucuna başladı

Cezaevlerinde 15 kişilik bir grup daha ölüm orucuna başladı

'PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması' talebiyle 30 Nisan’da açlık grevini ölüm orucuna çeviren 15 tutuklunun ardından bugün 15 kişilik ikinci bir grup daha ölüm orucuna başladı.

'PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması' talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve binlerce tutukluyla cezaevlerinde süren süresiz dönüşümsüz açlık grevini 30 Nisan’da 15 kişi ölüm orucuna çevirmişti. 15 kişilik ikinci grup da, bugün itibariyle ölüm orucu eylemine başladı. 

Leyla Güven’in 8 Kasım 2018’de başladığı, 16 Aralık’tan bu yana da cezaevlerine yayılan süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 30 Nisan’da 15 kişiyle ölüm orucuna dönüştüğünü hatırlatan Deniz Kaya, “Tecridin ısrarla sürdürülmesi üzerine, ikinci bir ölüm orucu grubuyla devam ettireceğiz” diyerek 15 ismi paylaşmıştı.  

Kaya’nın 10 Mayıs’ta başlayacak dediği ikinci 15 kişilik ölüm orucu grubunda yer alan tutukluların isimleri ve bulundukları cezaevleri şöyle: “Kandıra Cezaevi’nden Yaşar Cinbaş, Muhammed İnal, Diyadin Akdemir ve Engin Kahraman, Bolu F Tipi Cezaevi’nden İbrahim Doğan, Ahmet Emin Eren ve Mustafa Taştan, Patnos Cezaevi’nden Senar Efe, Burhan Şık, Faysal Atak ve Şafii Kayhan, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nden Reşat Özdil, Tekirdağ 2 No’lu Cezaevinden Zeki Bayhan ve Yılmaz Yıldız, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden Sait Öztürk.”

İLK GRUP 30 NİSAN’DA ÖLÜM ORUCUNA BAŞLADI 

MA'nın haberine göre, 30 Nisan’da 15 kişilik ilk grubun başlattığı ölüm orucu 11’inci gününde devam ediyor. İlk grupta yer alanların isimleri ve bulundukları cezaevleri şöyle: Aslı Doğan ve Ardıl Çeşme Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde; Zozan Çiçek, Şükran Aydın ve Nesrin Akgül Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde; Ahmet Topkaya, Ferhat Turgay, Abdulhalik Kaplan, Enver Dönmez ve Ergin Akhan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde; İhsan Bulut, Özhan Ceyhan, Vedat Özağar, Erol Cengiz ve Ahmet Anığı ise Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde 30 Nisan tarihi itibariyle eylemlerini ölüm orucuna çevirdi.