Cezaevindeki Brezilya eski başkanından halka mektup: Özgürlüğümü satmayacağım

Cezaevindeki Brezilya eski başkanından halka mektup: Özgürlüğümü satmayacağım

Brezilya’nın cezaevinde bulunan eski başkanı Lula da Silva, halka seslendi. Hakkındaki iddiaların yalan olduğunu ispatladığını ifade eden Lula, özgürlüğünü pazarlık konusu yapmayacağını ifade etti.

Brezilya’nın eski başkanı Lula da Silva, bulunduğu cezaevinden açık bir mektup yazarak halka seslendi. Savcıların ve şuanda Adalet Bakanı olan Sergio Moro’nun keyfi davranışları nedeniyle cezaevinde bulunduğunu ve hakkındaki iddiaların yalan olduğunu ifade eden solcu eski başkan, özgürlüğünü pazarlık konusu yapmayacağını ifade etti.

O mektup şöyle:

“Brezilya halkına,

Özgürlüğüm için onurumu satmayacağım.

Bütün Araba Yıkama savcıları Brezilya halkından, milyonlarca işsiz insandan ve ailemden demokrasiye, adalete ve ülkeye verdikleri zararlar için özür dilemelidir.

Haklarımı ve özgürlüğümü pazarlık konusu yapmayacağımı bilmenizi isterim. Hakkımda yapılan suçlamaların yalan olduğunu ispatladım. Onlar sadece bana değil Brezilya’ya ve tüm dünyaya söylediği yalanlara hapsolmuş durumdalar.

Savcılar ve Sergio Moro’nun keyfi davranışları ile yüz yüze gelen Yüksek Mahkeme, her yurttaşın hakkı olan bağımsız ve adil yargı adına bir değişiklik yapmak zorunda. Bu yöntemle verilen kararların farkındayım. Gerçek ve adalet kazanana kadar dinlenmeyeceğim.

Lula da Silva,
Curitiba, 30 Eylül 2019”

NE OLMUŞTU?

Lula, geçtiğimiz Şubat ayında, seçimlere katılmasını engellemek adına rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları kapsamındaki cezai kovuşturmaların ardından 12 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı soruşturma kapsamında eski Başkan Dilma Rouseff görevden alınmış, yapılan seçimlerde aşırı sağcı Bolsonaro iktidara gelmişti.