‘Cezaevinde kalamaz’ raporu verilen ve 35 kiloya düşen hasta tutuklu tahliye edilmedi

‘Cezaevinde kalamaz’ raporu verilen ve 35 kiloya düşen hasta tutuklu tahliye edilmedi

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan ve fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılan Bedir Çakmak, hakkında verilen ‘cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen tahliye edilmedi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde mide Kanseri, kemik erimesi ve dizlerindeki damar tıkanıklığına rağmen 11 yıldır tutuklu olan Bedri Çakmak, kaldığı koğuşta fenalaşması üzerine Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, 35 kiloya düşen Çakmak, kaldırıldığı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Cezaevinde kalamaz” raporu verilmesine rağmen tahliye edilmedi.   

Bedri Çakmak’ın oğlu Osman Çakmak, hastanenin raporu üzerine avukatları aracılığıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevine tahliye talepli başvuruda bulunduklarını ancak babasının tahliye edilmediğini söyledi. Çakmak, babasının sağlık durumuyla ilgili de şunları söyledi: “Babam mide kanseri, 35 kiloya düştü. Şu aşamada yemek de yiyemiyor. Yemek yiyebilmesi için ameliyat gerekiyor. Ancak aşırı kilo kaybından doktorlar ameliyatı riskli görüyor. Annem onun sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri günde sadece bir kez bizi arayarak aktarabiliyor. Hastanede cezaevinde kalamayacağına dair rapor hazırlandı. Sonuçları Cuma günü açıklanan raporda, babamın hastanede kalamayacağı belirtiliyor. Ancak babam ona rağmen tahliye edilmedi.”