Cezaevinde 10 aylık olan Miraz bebek ilk adımını da ‘volta’ atılan yerde attı

Cezaevinde 10 aylık olan Miraz bebek ilk adımını da ‘volta’ atılan yerde attı

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte tutulduğu cezaevinde yetersiz beslenme ve sağlıksız ortam nedeniyle hastalanan 10 aylık Miraz bebek, ilk adımını da cezaevinde attı. Babası Cengiz Akbaba, “Bebeğimin gözleri mikrop kapmış, ilk adımını da cezaevinde ‘voltada attı’ diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Twitter: @Meryem_Yildrim / Mail: [email protected]

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte İstanbul Bakırköy Kadın Cezaevi'nden Gebze Kadın Cezaevi’ne sürgün edilen ve 10 aylık olan Miraz bebek ilk adımını da cezaevinde attı. İshal olduğu ve zayıfladığı için geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Miraz bebeğin cezaevindeki kötü koşullar nedeniyle huzursuz olduğu öğrenildi.

Oğlunun cezaevinde büyüdüğünü ifade eden baba Cengiz Zaza Akbaba, Miraz’ın ilk adımını da cezaevinde attığını söyledi.

‘İLK ADIMINI VOLTADA ATTI’

Oğlunun ilk adımını ‘volta atılan’ yerde attığını ifade eden Akbaba, bu durumdan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

GÖZLERİ MİKROP KAPTI

Cezaevinde 10 aylık olan Miraz’ın sağlık problemlerinin de gün geçtikçe arttığını anlatan Akbaba, “İki gözü de mikrop kaçmış, iki tane ilaç verilmiş” dedi.

[ih2]

‘BÜYÜMEMELERİ GEREKEN BİR YERDE BÜYÜYORLAR’

Akbaba, çocuğun yürümeye başladığını ise cezaevinden alıp eve götürdükleri zaman şu şekilde öğrendiklerini anlattı: “Biz mutfaktaydık, salona koymuştuk bir baktık bizim yanımıza doğru geldi. Şaşırdık, göremiyoruz çünkü” diye konuştu.

“Çocuklar büyümemeleri gereken bir yerde büyüyorlar” diyen Akbaba, bu sorunun bir önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini söyledi.

SAVCIDAN CEZAEVİ YÖNETİMİNE UYARI

[ih3]

10 aylık bir bebeğin hastalandığında annesi olmadan ambulans çağrılarak hastaneye götürülüp 2 saat sonra geri getirilmesine tepki gösteren Cengiz Zaza  Akbaba, “Savcı, cezaevi müdürüyle birlikte koğuşa gitmiş. Bebeğin annesinden ayrı hastaneye götürülmesine tepki göstermiş. Şimdi artık jandarma eşliğinde hastaneye götürülmeyecek” dedi.

10 AYLIK ÖMRÜNÜN YARISINI CEZAEVİNDEN GEÇİRDİ

560 çocuğun cezaevlerinde olduğunu hatırlatan Akbaba, “Bu durum, bu ülkenin çözemediği sorunlardan biri” dedi.

Miraz’ın 4, 5 aydır cezaevinde olduğunu kaydeden Akbaba, “2 ay sonra oğlum ömrünün yarsının cezaevinde geçirmiş olacak. Bir baba olarak onu görememek çok kötü” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına katılan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Newroz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine, 19 Şubat’ta eşi ve çocuğuyla birlikte sokakta yürürken tutuklanmış, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konmuştu.

8 aylık bebeğini kötü cezaevi koşullarında büyütmek zorunda kalan Gülistan Diken Akbaba, 2013 yılında yargılandığı dava kapsamında 2 yıl tutuklu kalmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Hakkında istenen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı. Yargılamayı sürdüren Hakim Mehmet Ekinci ise 28 Ocak tarihinde “FETÖ üyeliği” gerekçesiyle tutuklandı. Yargılamaya yapan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise KCK Avukatlar, Şike, Oda TV gibi davalarda alınan kararlarla biliniyor.