Cezaevi yönetimi sivrisineği 'örgütsel haberleşme' saydı!

Cezaevi yönetimi sivrisineği 'örgütsel haberleşme' saydı!

"Ankara’da sivrisinek var mı? Bolu’da halen var inanır mısın?" yazılı mektup cezaevi yönetimi tarafından 'örgütsel haberleşme' sayıldı.

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Duran Kıvanç, başka bir cezaevinde tutuklu arkadaşı Gülay Korkmaz’a, “Silivri’de sinek öldürme komitesi vardı. Bizim de sinek öldürme timimiz (SÖT) vardı. Yaz kış demeden işbaşındaydı. Ankara’da sivrisinek var mı? Bolu’da halen var inanır mısın? Öyle böyle değil hem de...” diye yazdı.

Mektup, bu ifadeler gerekçesiyle cezaevi yönetimi tarafından 'sakıncalı' bulundu. Cezaevi Disiplin Kurulu, bu cümlelerin 'şifreli olduğunu', mektubun 'terör örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının haberleşmesine neden olabileceğini' öne sürerek, mektubun alıkonmasına karar verdi.

'SİNEKTEN ÖRGÜTSEL HABERLEŞME ÇIKARDILAR'

Cumhuriyet'in haberine göre tutuklu Kıvanç, “Sakıncalı Mektup Değerlendirme Kararı” hakkında şunları söyledi: “Siz kış ortasında sivrisinek görseniz şaşırmaz mısınız? Bu hapishane dedikleri böyle bir şey. Yaz, kış uçuşuyor sivrisinekler. Daracık hücrelerde o kadar çok oluyorlar ki, ilginç geliyor insana. Üstüne bir de 30-40 sinek öldürünce artık esprisi oluyor işin. ‘Sinek öldürme komitesi iş başında’ gibi. Arkadaşıma gönderdiğim mektupta bu sinek espirisini anlatmıştım sadece. Ancak Cezaevi Disiplin Kurulu şifreli konuşma olarak, örgütsel konuşma olarak değerlendirdi. Sinekten yağ çıkarır gibi, sinekten örgütsel haberleşme çıkardılar.”