Ceylan Ertem: Mücadele etmeye devam edeceğiz

Ceylan Ertem: Mücadele etmeye devam edeceğiz

Sanatçı Ceylan Ertem, toplumsal meselelere duyarlı bir sanatçı olmanın Türkiye'deki karşılığının yargılanmak, linç edilmek, eleştirilmek olduğunu vurgulayarak "Mücadele etmeye devam edeceğiz. Buna inancım olmasa çürürdüm" dedi.

Alternatif pop müziğin kadın temsilcilerinden Ceylan Ertem, toplumsal meselelere duyarlı bir sanatçı olmanın Türkiye'deki karşılığının yargılanmak, linç edilmek, eleştirilmek olduğunu vurgulayarak, “Mücadele etmeye devam edeceğiz, hep birlikte. Buna inancım olmasa çürürdüm. Umarım bir gün bu dünyanın karanlığıyla solmam” ifadesini kullandı. 

'SILA İLE HER ZAMAN YAN YANAYIZ'

Gazete Duvar'dan Işıl Çalışkan'ın sorularını yanıtlayan Ertem, son albümünde Sıla’nın da imzası olduğunu ve başından geçen üzücü olaylardan sonra albümde imzasını görmenin kadın dayanışması hissi verdiğinin söylenmesi üzerine "Sılacığım narin, hassas ama bir o kadar taş gibi sağlam dostum benim. Biz birbirimizi çok seviyoruz her zaman yan yanayız. Şarkıda Sıla ‘insan etinden hayal olmaz’ diye yazmış. Ne kadar doğru öyle değil mi?" dedi.

'MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kadına karşı şiddetin arttığı ve buna bağlı olarak dayanışmanın da karşı güç olduğu bir dönemde toplumsal meselelere duyarlı bir sanatçı olmanın Türkiye’deki karşılığının sorulması üzerineyse Ertem, "Yargılanmak, linç edilmek, eleştirilmek. Alkışlayan, yanımızda olan, destek veren kişiler küçük bir azınlık" dedi ve devam etti: Ama olsun, mücadele etmeye, sevdiğimiz, saygı duyduğumuz isimlerin arkasında durmaya; hayvanları, çocukları korumaya, kadın cinayetlerine ve şiddetine ses çıkartmaya, dünyadaki tüm savaşlara karşı çıkmaya, barıştan kardeşlikten sevgiden saygıdan yana olmaya devam edeceğiz, hep birlikte. Buna inancım olmasa çürürdüm. Umarım bir gün bu dünyanın karanlığıyla solmam.

DAHA FAZLA