Ceyhan Belediyesi AKP döneminde yapılan yolsuzlukları açıkladı: Bir kişilik tavuk sote ve pilava 396 TL vermişler

Ceyhan Belediyesi AKP döneminde yapılan yolsuzlukları açıkladı: Bir kişilik tavuk sote ve pilava 396 TL vermişler

Ceyhan Belediyesi, AKP döneminde yolsuzluk yapıldığı tespit edilen faturaları açıkladı.

Ceyhan Belediyesi, AKP döneminde kesilen 24 faturada yolsuzluk yapıldığını açıkladı. Bir kişilik tavuk sote ve pilava 396 lira harcandığı, ödemenin de ilçe başkanının kuzenine yapıldığı ortaya çıktı..

Ceyhan Belediyesi, toplamda 690.426,74 TL tutarında 24 rant faturasını basına servis etti. Belediye kendi bünyesindeki çalışmaların dışında AKP Gençlik Kolları tarafından asker ailelerine verilen 150 kişilik yemeği belediyeye fatura etmiş. Söz konusu yemek tavuk sote ve pilavdan oluşurken 1050 TL kesilmesi gereken fatura 59.400 TL olarak gösterilmiş. Dönem şartlarında 7 TL olan menüye neredeyse 55 katı ödenmiş.

Öte yandan söz konusu yemeğe katılan Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Ayşe Muhacir’in açıklamasında yemeğin AKP Gençlik Kolları tarandan verildiğini, kesilen faturadan haberinin olmadığını şehit ailelerinin kullanılmasını istemediklerini belirtmesi dikkat çekti.

'BİZ BU KADAR ÇAY NEREYE GİTTİ BİLMİYORUZ'

Ceyhan’da bulunan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Ceyhan Belediyesi Basın Yayın Müdürü ve Basın Sözcüsü Bahadır Odabaşı Ceyhan Belediyesi Eski Başkan Vekili Ali Alper Boydak ile ilgili açıklamalar yaptı. Odabaşı, “Başkan Boydak ne hikmetse, 300 milyonluk borç dururken seçime 2 gün kala akrabasına kesilen 209. 494,75 TL tutarındaki çay faturasını alelacele ödemiş. Biz bu kadar çay nereye gitti bilmiyoruz. Bilen açıklasın” dedi.

AKP İlçe Başkanı Muhammet İslam Bünül’ün Ceyhan Belediyesi’ne kestirdiği keyfi yemek faturaları sadece tavuk sote ve pilavla sınırlı değil, seçim dönemi Öğretmenevi’nde verilen yemekler, AKP Gençlik Kollarına yedirilen etli kuş üzümlü pilav, Eğim Birsen’e verilen 1000 kişilik yemek, 300 kişilik sevgililer günü yemeği gibi 228. 432,48 TL’lik faturası da Ceyhan Belediyesi’ne kesildiği ortaya çıktı.