Ceyda Yüksel davasında ikinci duruşma 5 Şubat’ta

Ceyda Yüksel davasında ikinci duruşma 5 Şubat’ta

Serkan Dindar isimli erkek tarafından katledilen Ceyda Yüksel’in ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması 5 Şubat’ta görülecek.

Tilbe Akan

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nde 20 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan kadın cinayetinde, 21 yaşındaki Ceyda Yüksel’in hayatını kaybetmesinin ardından, katil zanlısı Serkan Dindar gözaltına alındı. Ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. İlk duruşması 4 Aralık’ta görülen davada, sanık Ceyda Yüksel’in intihar ettiğini iddia etti. Ceyda Yüksel’in cansız bedeni kolu kopmak üzere ve boğazı kesilmiş halde bulundu.

Medyada çıkan haberlere göre, emniyetin olay yeri inceleme raporunda, evde kavga edildiğine ilişkin bir dağınıklık bulunmadığı, masanın üzerinde şişelerin devrilmediği yer aldı. Ölü muayene tutanağında ise Yüksel’in vücudundaki cam kesiklerinin tek bir bölgede toplandığı ifade edildi. 

Yüksel'in annesi intihara meyilli olmadığını ifade ederek sanıktan şikayetçi oldu.
Serkan Dindar’ın “Kimse ölmeyi hak etmez öldürmenin de hakkı olmaz ama bence bazıları bunu hak ediyor ne olursa olsun hiç kimse durup dururken kimseyi öldürmez” şeklindeki sosyal paylaşımı ise dikkat çekti. 

Daha önce yaralama ve uyuşturucu ticaretinden sabıkası olan Dindar’ın arkadaşı sosyal medyada bunun katilin ilk vukuatı olmadığını, 1 sene yaralamadan dolayı cezaevinde yattığını” belirtti. 

Ceyda Yüksel davasının 2. duruşması 5 Şubat’ta İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yüksel’in annesi Filiz Demiral Twitter’da #ceydayükseliçinadalet hashtag’i ile tüm demokratik kurumlara ve kişilere dayanışma çağrısı yapıyor.

DAHA FAZLA