Çevre ve Şehircilik Bakanlığı '10 milyon TL'lik ek bina' sorusunu görmezden geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı '10 milyon TL'lik ek bina' sorusunu görmezden geldi!

CHP'li Gök önergesinde, İller Bankası tesislerine yapılan 10 milyon TL maliyetli ek binayı sordu. Bakanlık ise bu soruyu görmezden geldi.

İleri Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, CHP’li Levent Gök’ün, İller Bankası’nın Macunköy tesislerine 10 milyon TL maliyetle yapılan ek bina sorusunu yanıtsız bıraktı. Gök, “Siyasi iktidarın alışkanlık haline getirdiği israf ve rant projelerine bir yenisini daha ekleyen Bakanlık halkımızın vergileriyle yaptığı harcamaların hesabını vermek zorundadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, 11 Şubat’ta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde İller Bankası, Macunköy tesislerinde bulunan Atatürk büstünün kaldırılmasının sebeplerini ve tesislerde 10 milyon Türk Lirası (TL) maliyet ile inşa edilen ek binanın hangi amaçlar için yapıldığına, ekonomik kriz koşullarında neden yüksek maliyetli bir inşaat işinin başlatıldığına ilişkin sorular yöneltti.

18 Mart 2021 tarihinde önergeye cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası Macunköy Sosyal Tesislerinin girişinde bulunan Atatürk büstünün yenisi yapılmak üzere kaldırıldığını ifade ederken, yeni Atatürk büstünün 7 Mart 2021 tarihinde yerine yerleştirildiğini açıkladı.

10 MİLYON TL’LİK EK BİNAYA AÇIKLAMA YOK

Cevap metninde, önergeye konu olan ek bina inşaatı hakkında bir cümlelik dahi açıklama yapılmadı. Konuyu değerlendiren Gök, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sessizliği söz konusu tesislere inşa ettiği 10 milyon TL maliyetli ek binaya ilişkin israf ve kamu bütçesiyle kişiye özel bina inşaatı yapıldığı iddialarını doğrular niteliktedir. Siyasi iktidarın alışkanlık haline getirdiği israf ve rant projelerine bir yenisini daha ekleyen Bakanlık halkımızın vergileriyle yaptığı harcamaların hesabını vermek zorundadır” dedi.

BAKANA ÖZEL KONUK EVİ...

Söz konusu binanın, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum için özel konuk evi olarak ithal malzemelerle inşa edildiği biliniyor.