Çevre ve Şehircilik Bakanı, Diyanet'te düzenlenen toplantıda konuştu: 'Cami etrafında şehirleşeceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Diyanet'te düzenlenen toplantıda konuştu: 'Cami etrafında şehirleşeceğiz'

Bakan Murat Kurum, Diyanet'te düzenlenen toplantıda konuştu "Yürüme mesafesinde, yani şehrin merkezine camiyi oturtacağız. Cami etrafında şehirleşeceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yürüme mesafesinde, yani şehrin merkezine camiyi oturtacağız. Cami etrafında şehirleşeceğiz" dedi. 

AKP'nin din işlerinden sorumlu Diyanet'in 'Cami Planlama ve Tasarımı Kılavuzu' toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Taksim Camii'ne ilişkin açıklamasında "Binbir itiraza rağmen minarelerini yükselttiğimiz Taksim Camii'nin tüm insanlığın umudu olan büyük ve güçlü Türkiye’nin doğuşunun işaret taşı olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi ve camilerin sadece namaz kılma mekanı olarak görülmemesi gerektiğini söyledi. 

"İslam tarihi boyunca camiler şehrin merkezini belirlemiş ve şehir planının kurucu öğesi olmuştur" diyen Kurum, "Şehirler caminin etrafında şekillenmiş, müminler camileri imar ederken, camiler de müminleri imar etmiştir. Uzun yıllar boyunca bu anlayıştan uzaklaşıldı. Camilerimizi şehir planlarımızın merkezine alma noktasında ihmaller oldu. Bu süreçte maalesef estetikten uzak, mimari özelliği bulunmayan yapılar ortaya çıktı. Yürüme mesafesinde, yani şehrin merkezine camiyi oturtacağız. Cami etrafında şehirleşeceğiz" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA