Çevre katliamı: Tekirdağ'da bir dere daha renk değiştirdi

Çevre katliamı: Tekirdağ'da bir dere daha renk değiştirdi

Rantçı politikaların sonucu olarak çevre katliamlarına sahne olan Trakya'da bir akarsu daha renk değiştirdi. Yurttaşlar konuyla ilgili endişe duyarken, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Trakya’daki çevre katliamının bir yansıması olan akarsulardaki renk değişikliği sürüyor.

Geçen haftalarda Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde, Ergene Nehri’nin kolu olan Çorlu Deresi kırmızı ve pembe akmıştı Bu defa, Marmara Ereğlisi İlçesi’nden denize dökülen Kamara Deresi siyah ve kırmızı renkte akmaya başladı.

YURTTAŞLAR ENDİŞELİ

Son birkaç gündür siyah ve kırmızı renkte akan dere, bölgede yaşayan yurttaşların endişelenmesine sebep oldu. Yurttaşların ihbarı üzerine gelen Marmara Eğrelisi Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Müdürlüğü ekipleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri sudan numune aldı.

İnceleme sonucunda dere yatağının altından gelen bir atık su boru hattından atık su geldiğini tespit etti. Ancak borusunun hangi tesise ait olduğu bilinmediği ve bunun için çalışma yürütüldüğü belirtildi.

‘CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN’

Marmara Ereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç ise bölgeye inşa edilen tesisler yüzünden bu tarz olayların yaşandığını belirterek, cezai işlem uygulanmasını istedi. Olgaç şunları söyledi:

“İlçemizde yapılması düşünülen düz cam fabrikası, termik santraller bunlara belediyemiz ve halkla beraber göğüs gerdik. Ama hala burada sanayi kurulması için planlar yapılıyor. Daha buraya ağır sanayi gelmeden derelerimiz bu şekilde kirleniyorsa ilerde daha neler olacak onları sizlere bırakıyorum. Biz ilçemizi seviyoruz. İlçemiz tarım, turizm ve balıkçı kentidir. Lütfen sesimize kulak verin. İlgili mercilerin bu atıkların nereden geldiğini derhal bulup cezai işlemleri yapmalarını bekliyoruz.”

DAHA FAZLA