'Çevre aktivisti' Kadir Topbaş: Doğaya saygı göstermezsek sonuçları can yakıcı oluyor

'Çevre aktivisti' Kadir Topbaş: Doğaya saygı göstermezsek sonuçları can yakıcı oluyor

İstanbul peş peşe sel felaketleriyle boğuşurken, kentin betona gömülmesinde başrolü oynayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, dalga geçer gibi, "İnsanoğlu olarak tedbirler alıyoruz ama doğayı kirletirsek, saygı göstermezsek sonuçları da çok can yakıcı olmakta. Bunun örneklerini birçok yerde yaşadık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, kentte art arda yaşanan sel felaketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"VATANDAŞ TEYAKKUZ HALİNDE OLSUN"

İstanbul'da yaşananların "doğal afet" olduğunu iddia eden Topbaş, sorumluluğu halka yükleyerek, "Afet boyutundaki sağanakların önüne geçmek çok kolay değil. Bu bakımda bize düşen görevleri yapıyoruz ama vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz." dedi.

"DOĞAYI KİRLETİRSEK, SAYGI GÖSTERMEZSEK..."

İstanbul'da doğal yaşam alanlarının yok edildiği uygulamalara imza atan Topbaş, dalga geçer gibi iklim değişikliğinden dem vurarak, "Gezegenimiz, 7,5 milyar insan, gezegeni doğru kullanmadığı için ciddi tehlike sinyalleri vermekte. Maalesef iklimlerde ön görülemeyen ciddi değişimler ortaya çıkmakta. Sadece bölgemizde değil, Avrupa'da, Latin Amerika'da, Kuzey Amerika'da Asya Pasifik'te ve her bölgede farklı sonuçlarla karşılaştığımız meteorolojik olaylar cereyan etmekte. İnsanoğlu olarak tedbirler alıyoruz ama doğayı kirletirsek, saygı göstermezsek sonuçları da çok can yakıcı olmakta. Bunun örneklerini birçok yerde yaşadık." diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AŞIRI YAĞIŞLAR GELEBİLİR"

Önümüzdeki günlerde tekrar yoğun yağışların yaşanabileceğnden bahseden Topbaş, "Çok aşırı sıcakların ortaya çıkardığı basınç değişiklikleri, Meteorolojinin verdiği bilgilere göre, önümüzdeki hafta veya gelecekteki zaman dilimi içerisinde yine aşırı yağışlar gelebilir" dedi. 

DAHA FAZLA