Çevik Bir tutuklandı!

Çevik Bir tutuklandı!

28 Şubat davasında cezası onanan 14 isim hakkında yakalama kararı verildi.

28 Şubat davasında 14 sanık hakkında verilen cezalar kesinleşti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı verdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dün 28 Şubat davasında, olay tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 147. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti icra heyeti vekilleri heyetini cebren ıskat veya vazife görmekten cebren men etmek" suçu bakımından "müşterek fail" olarak müebbet hapis cezası alan, aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti.

Sanık avukatlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı infaz erteleme başvurusu reddedildi. Savcılık, Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı verdi.

NTV'de yer alan habere göre, Sanıklar, terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınacak.

Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın yanı sıra tutuklama kararı çıkarılan sanıklar şunlar:

Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Saner, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker.

ÇEVİK BİR TUTUKLANDI

Dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan (81); Muğla'nın Bodrum ilçesindeki villasından adliyeye gitti. Genelkurmay 2'nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ise Muğla'nın Milas ilçesinde yakalandı. Bir, adliyede verdiği ifadenin ardından Muğla Cezaevi'ne gönderildi.