Çeşme'den ayrılan gemi Yunanistan'da karantinada: 160 Türk vatandaşı var!

Çeşme'den ayrılan gemi Yunanistan'da karantinada: 160 Türk vatandaşı var!

Geminin Pire Limanı'nda karantina altına alındığını duyuran Beko, gemideki mürettebatın bazılarının kendisine ulaştığını açıkladı.

İleri Haber

İzmir Çeşme'ye uğrayıp 9 Mart tarihinde bölgeden ayrılan, içinde 160 Türkiyeli mürettebatın bulunduğu El Venizelos adlı kruvaziyer gemi, 120 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine Yunanistan'ın Pire Limanı'nda karantina altına alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 160'ı Türkiye vatandaşı, toplam 383 mürettebat bulunan El Venizelos isimli kruvaziyer gemide, en az 120 kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) virüsünün tespit edildiğini, geminin Pire Limanı'nda karantina altına alındığını duyurdu. Beko, gemideki mürettebatın bazılarının kendisine ulaştığını açıkladı.

Beko, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“9 Mart'ta Çeşme Limanı'ndan 160'ı Türk toplam 383 kişilik personeli ile İspanya'ya gitmek üzere yola çıkan ancak Korona şüphesi nedeniyle Yunanistan’ın Pire Limanı’nda demirleyen gemiden bulunan mürettebattan bir kısmı CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’ya ulaşmışlardır.

İçinde bulundukları zor durum hakkında bilgi veren personel ile görüşmesinin ardından Beko, Bakanlıklar ve İzmir Valiliği nezdinde girişimlerde bulunmuş ve nihayetinde gemi Pire Limanı’nda karantinaya alınmıştır.

Şimdi en hızlı şekilde gemide bulunan yurttaşlarımız da dahil tüm personelin sağlıklı ve güvenilir bir biçimde ülkelerine ulaşmaları sağlanmalıdır.”