Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı

Çeşme'deki yangın kontrol altına alındı

Dün akşam saatlerinde Çeşme'de çıkan yangın bugün öğle saatlerinde kontrol altına alındı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve en az 50 hektar alanı etkileyen yangın, öğlen saatlerinde kontrol altına alındı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği esnada, bölgedeki 4 site tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangın, gece saatlerinde Çeşme ilçesine bağlı Ildır Mahallesi'ndeki otluk alanda çıktı. Çıkan yangın sonrası dumanı fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevlere müdahale ederken, tedbir amaçlı 4 sitenin de tahliye edildiği öğrenildi. Alevlerin yükseldiği bölgeye gelerek ekiplerden bilgi alan Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, "Yangına müdahale devam ediyor. Tedbir amaçlı 4 sitemizi boşalttık" dedi. 

50 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın bölgesine geldi. Kaymakam Çakıcı'dan bilgi alan Pakdemirli, ekibiyle birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Pakdemirli, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yangının trafolardan çıkabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Pakdemirli, yangından 50 hektar civarı alanın etkilendiğini de ifade etti.

Yangına günün aydınlanması ile 8 helikopter ve 2 uçak ile havadan müdahale edildi.

DAHA FAZLA